Η Ειρήνη Χατζηνικήτα «Μις Δωδεκάνησος»

ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ κ. ΓΚΕΝΤΣΚΕΛ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΣΚΕΨΕΩΣ

Ο Αρχηγός του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος κ. Γκέιτσκελ, ο πρωθυπουργός της Ινδίας κ. Νεχρού και πολλοί ξένοι Υπουργοί, θα παραστούν εις το συνερχόμενον εις Ρόδον τον προσεχή Οκτώβριον Διεθνές Συνέδριον Ελευθερίας της Μορφώσεως και της Σκέψεως.

Η πληροφορία αυτή παρεσχέθη εξ εγκύρου πηγής, παρά της οποίας εδηλώθη ότι το εν Λόγω Συνέδριον θα αποτελέσει σταθμόν διά την Ρόδον.


ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΟΡΟΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΑΙ 2 ΩΡΑΙΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ
Μις Δωδεκάνησος: Ειρήνη Χατζηνικήτα
Μις Καλοκαίρι: η Σουηδίς Άντερσον

Εξαιρετικήν επιτυχίαν εσημείωσεν η χοροεσπερίς των Συντακτών Δωδεκανήσου το παρελθόν Σάββατον εις το “Θέρμαι”    συνεκέντρωσε δε την εκλεκτοτέραν μερίδαν της Ροδιακής κοινωνίας και πολλούς παραθεριστάς.

Κατά την χοροεσπερίδα εξελέγη “Μίς Δωδεκάνησος 1958” η δις Ειρήνη Χατζηνικήτα, ετών 19 εκ Τήλου, με αναπληρωματικάς τας δίδας Πασχάλη και Φιλίππου. Επίσης “Μις Καλοκαίρι 1958” εξελέγη η δις Άντερσον εκ Σουηδίας, με αναπληρωματικάς την καν Ανθοπούλου και την δίδα Γκούρα.

Εξ άλλου εις τον διαγωνισμόν ροκ εντ ρολλ εβραβεύθη η δις Κωνστάντζου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα ήρχισε την 11ην νυκτερινήν ο Γραμματεύς δε της Ενώσεως Συντακτών κ. Γ. Μαρτίνης ηυχαρίστησε τους παραστάτας και ανήγγειλε το πρόγραμμα, Εν συνεχεία παρουσίασε την θαυμασίαν ορχήστρα του Σταύρου Ρουχωτά και τον εξαίρετον ντιζέρ Μπάμπη Μαρκαντωνάτο, ο οποίος αμέσως μετά ήρχισε το πρόγραμμά του.

Ακολούθως ενεφανίσθη εις ένα ωραιότατον κλασσικόν χορευτικόν η χορεύτρια Άννα-Μαρία, η οποία προεκάλεσεν ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Επηκολούθησαν τραγούδια του Μαρκαντωνάτου και χορός δι’ όλους.

Περί την 12ην νυκτερινήν εκλήθησαν τα μέλη της Επιτροπής εκλογής των ωραιοτέρων, η οποία απηρτίσθη εκ της κ. Λαμπαδαρίου, της κ. Έφης Νειάδα νικητρίας του Ράλλεϋ, της δίδας Στεφανίδου και των κ.κ. Βακονδίου διευθυντού του Ραδιοσταθμού, Τηλιακού γλύπτου, Μωροπούλου μηχανικού και Χατζηπαπά εκπροσώπου της Ενώσεως Συντακτών.

Εν συνεχεία ήρχισεν ο χορός Δωδεκανησίων νεανίδων, διά την εκλογήν της “Μις Δωδεκάνησος” με συμμετοχήν 20 περίου ζευγών.

Ακολούθως ενεφανίσθη πάλιν χορευτικόν νούμερο, με την εξαίρετη Άννα-Μαρία, η οποία παρουσίασε ένα μάμπο, και μετά ο θαυμάσιος Προφεσσόρ Εγκό, προεκάλεσε ζωηρά χειροκροτήματα με διαφόρους ταχυδακτυλουργίας.

Περί την 1ην μεταμεσονύκτιον, εγένετο ο χορός των επικρατεστέρων και επηκολούθησεν ο χορός των παραθεριστριών με ενδιάμεσους χορούς δι’ όλους. Επίσης εγένετο ο διαγωνισμός ρόκ-εντ-ρόλλ.
Η αναγγελία των αποτελεσμάτων υπό του κ. Μαρτίνη, προκάλεσε την ικανοποίησιν όλων των παρισταμένων, εν συνεχεία δε η περυσινή “Μις Δωδεκάνησος” δις Θεοδωρίδου απένειμε τας ταινίας και τας ανθοδέσμας των εκλεγεισών.

ΤΑ ΔΩΡΑ
Δώρα διά τας “Μις” προσέφερον: 1 φόρεμα οι Αφοί Καραγιάννη, 1 εισιτήριον μετ’ επιστροφής η Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, 1 Πετρογκάζ ο κ. Βαρδαούλης, 1 ζεύγος γυαλιά ο κ. Ρωμαίος, 1 ζεύγος παπούτσια Σταματιάδη, 1 φούστα κ. Βούης, 1 χρυσούν ωρολόγιον ο κ. Δεσποτάκης, 1 χρυσόν σταυρόν ο κ. Πασαλής, 1 ζεύγος γυαλιά Παπαδοπούλου, ένα εισιτήριον μετ’ επιστροφής “Ολυμπιακή Αεροπορία”, 1 εισιτήριον μετ’ επιστροφής της Ατμοπλοΐας Καβουνίδη, 1 άρωμα Ρόδον της Ρόδου, 1 φόρεμα Καλύψη ο κ. Μαμαλίγκας, βραχιόλι, δακτυλίδη, σκουλαρίκια και καρφίτσα ο δήμαρχος Ρόδου κ. Μιχαήλ Πετρίδης, 1 χρυσούν δαχτυλίδι ο κ. Γουλής, 1 ωρολόγιον το κατάστημα “Αθηναϊκόν”, 1 κέντημα ο κ. Αραπούδης, 1 Βενετσιάνικον καθρέπτην οι Αφοί Βαλάκη, 1 ζεύγος παπούτσια Παπαγαπητού, 1 κόσμημα ο κ. Σκιαθίτης.

Επίσης διάφορα δώρα προσέφερον τα καταστήματα Λουϊζίδη, Γιαμαλή, Παπανικήτα, Σταυριανάκη, Αναστασιάδη, Φώκιαλη, Φανουράκη, Παπανικολάου, Βομβύλα, Ιωαννίδη, Δημητριάδη, Κυψέλη, Λεοντή, Φώτο Λίνδος.

Η αξία των δώρων υπολογίζεται εις 10.000 δρχ. περίπου.