Συγκινητική ανταπόκριση από τους Ροδίτες για βοήθεια στους πληγέντες

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της Ρόδου στην εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας για όλους εκείνους που χτυπήθηκαν από τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική. 

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τοπικών αρχών, φορέων αλλά και συλλόγων, με αποτέλεσμα κάποιες ποσότητες με είδη πρώτης ανάγκης να έχουν ήδη προωθηθεί στους πληγέντες και άλλες να ετοιμάζονται να σταλούν από την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά για την πρωτοβουλία της περιφέρειας να συγκεντρώσει διάφορα είδη, στους χώρους του κοινωνικού παντοπωλείου, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτησή του στο Fb αναφέρει τα εξής: «Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας στην ανάγκη υποστήριξης και παροχής βοήθειας στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική.

Στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης όπως νερά, χυμοί, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά. τα οποία θα διατεθούν άμεσα. Η σκέψη μας μαζί με εκείνους που τόσο άδικα δοκιμάζονται σε αυτή την εθνική τραγωδία».

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, που μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Σωτρίλλη ορίστηκαν ως υπεύθυνοι για το συντονισμό της προσπάθειας αυτής, η ανταπόκριση είναι μεγάλη και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας αφορά μέχρι στιγμής είδη ιματισμού που έχουν ανάγκη οι πληγέντες. 
 


Εξίσου μεγάλες είναι και οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν από πλευράς δήμου Ρόδου, στο παλιό νοσοκομείο. Και εκεί συμπατριώτες μας έδωσαν τρόφιμα, είδη ιματισμού και ρουχισμού, διαδικασία που θα συνεχιστεί εκτός απροόπτου μέχρι και τη Δευτέρα.

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αιγαίου, θα προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει τα εξής: «Σ’ αυτή την ανείπωτη εθνική τραγωδία, τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική που στοίχισαν τη ζωή σε 81 ανθρώπους (μέχρι 25.07.2018), ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου από αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης στους πυροπαθείς της περιοχής Μάτι Αττικής. 

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους που εργάζονται δίπλα στην ανθρώπινη συντριβή και υπό αντίξοες συνθήκες για τη διάσωση και τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Ευχόμαστε στους εγκαυματίες καλή δύναμη και κουράγιο σε τούτη τη δοκιμασία».