Ένα ταξίδι στο  ποδηλατικό παρελθόν!

Η Historica, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2018 δεν είναι ένα απλό ποδηλατικό γεγονός, αλλά μία εκδήλωση που θα «σταματήσει» το χρόνο και συγκεκριμένα θα τον γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

Η συνάντηση αυτή του παρελθόντος στο... παρόν θα έχει φυσικά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Κάποια από τα ποδήλατα εκείνης της εποχής θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι λάτρεις του αθλήματος από κοντά στην έκθεση Historica, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2018 στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. Θα πρέπει να δείξουν όλοι εμπράκτως το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό το μοναδικό γεγονός που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και να το αναδείξουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
Όλα τα αγωνιστικά ποδήλατα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1987 μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Τόσο τα πρωτότυπα όσο και τα ανακατασκευασμένα ποδήλατα, μπορούν να λάβουν μέρος. Ξεχωριστή βράβευση θα γίνει για τα αγωνιστικά ποδήλατα ανάλογα την ημερομηνία κατασκευής τους.

-Στην 1η κατηγορία βραβεύεται το καλύτερο ποδήλατο, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται με βάση τη μάρκα, τη γνησιότητα των ανταλλακτικών, τη σπανιότητα και τη χρονολογία κατασκευής του, που θα πρέπει να είναι πριν το 1950.

-Στην 2η κατηγορία βραβεύεται το καλύτερο ποδήλατο ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται με βάση την μάρκα την γνησιότητα των ανταλλακτικών την σπανιότητα και την χρονολογία κατασκευής του που θα πρέπει να είναι από το 1951 μέχρι το 1987.

Στην 3η κατηγορία βραβεύεται το καλύτερο ποδήλατο, όχι αγωνιστικό, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται με βάση την μάρκα την γνησιότητα των ανταλλακτικών την σπανιότητα και την χρονολογία κατασκευής του που θα πρέπει να είναι πριν από το 1987.