Η κατάσταση στην Τουρκία

Γράφει ο Ν. Λυγερός

Όσο και να θέλει ο δικτάτορας της Τουρκίας να λέει ότι ελέγχει τα πάντα, η οικονομία της χώρας έχει ξεφύγει.

Έτσι ακόμα και όσοι έχουν το Σύνδρομο της Στοκχόλμης στην Ελλάδα πρέπει να παραδεχτούν ότι η Τουρκία κατρακυλά σε βαθμό που μοιάζει οικονομικά με το Βιετνάμ, την Κόστα Ρίκα ακόμα και τη Γουατεμάλα.

Με άλλα λόγια είναι πραγματικά ο εξευτελισμός του γοήτρου που έχει αυτό το αυταρχικό κράτος. Διότι επί της ουσίας λειτουργεί ενάντια στον ίδιο του τον λαό. Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ψευτοσουλτάνου.

Κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα αλλά αυτή η μέθοδος που λειτουργεί σε πολιτικό επίπεδο έχει τα όρια της στην οικονομία διότι η προπαγάνδα δεν αντέχει τις κινήσεις της πραγματικότητας.

Έτσι δεν υπάρχει επί της ουσίας κανένα όφελος να συνεχίζουν οι Τούρκοι να πιστεύουν σε αυτήν την καταστροφή. Τέλειωσε ο εκλογικός αγώνας κι έχει αρχίσει η οικονομία να λέει τα δικά της που μόνο θετικά δεν είναι.

Οι κινήσεις του δικτάτορα φοβίζουν τους δημοκρατικούς πολιτικούς αλλά και τις αγορές, έτσι βλέπουμε ότι οι επενδύσεις δεν λειτουργούν πια με τον ίδιο τρόπο.

Όταν καταπατάς συνέχεια τον λαό σου υπάρχει κι ένα κόστος διότι όλοι το βλέπουν όχι μόνο αυτός, και αντιδρούν ενάντια σου διότι δεν ανέχονται τη βαρβαρότητα.