Έντονο το δωδεκανησιακό στοιχείο στη Γερμανία

Μόλις μία εβδομάδα έχει απομείνει για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών/Γυναικών στο Βερολίνο, του κορυφαίου γεγονότος στη σεζόν για τη  Γηραιά ήπειρο και χθες ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 24η στάση, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η ομοσπονδία ενόψει των αλλαγών στις διαδικασίες πρόκρισης στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και δεδομένου του ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, αποφάσισε να μην ισχύσουν τα όρια και οι προϋποθέσεις, που έθεσε για το πρωτάθλημα αυτό, αλλά αυτά της ΕΑΑ, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη ότι όλοι οι αθλητές θα τα έχουν επιβεβαιώσει με τις επιδόσεις τους, και θα βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.  

Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας θα ταξιδέψουν 15 Άνδρες και 22 Γυναίκες, που μπορούν να προσφέρουν επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό. Η αποστολή είναι ένα μείγμα παλιών και νέων και κυρίως φιλόδοξων αθλητών, που διαθέτουν τα φόντα να κυνηγήσουν καλά πλασαρίσματα.

Άλλωστε στην ομάδα μετέχουν αθλητές και αθλήτριες με μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά και πρόσωπα που έχουν ήδη πρωταγωνιστήσει στη διάρκεια της σεζόν και δείχνουν ικανά να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Όπως από καιρό είναι γνωστό, στην αποστολή δε θα συμπεριληφθούν οι τραυματίες Γιάννης Κυριαζής, Πάρης Μπατζάβαλης και Εμμανουήλ Καραλής, οι οποίοι συγκέντρωναν πολλές πιθανότητες διάκρισης στα αγωνίσματά τους.

Έντονο το δωδεκανησιακό στοιχείο στη Γερμανία
Σημαντικό είναι πως, στο Βερολίνο θα βρεθούν δύο αθλήτριες δωδεκανησιακών συλλόγων, μία Δωδεκανήσια η οποία προπονείται για λογαριασμό συλλόγου στην Αττική αλλά κι ένας Δωδεκανήσιος με τα χρώματα της Εθνικής Σουηδίας.

Πιο συγκεκριμένα, Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και Ράνια Ρεμπούλη στο μαραθώνιο, ως αθλήτριες του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, θα συμμετάσχουν στους αγώνες της Γερμανίας. Η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη θα είναι παρούσα στα 100μ. και τα 4χ100 ως αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης, ενώ στο ακόντιο θ’ αγωνιστεί και ο Γιάννης Σμαλιός.

Ο συγκεκριμένος αθλητής ανήκε στον Ιπποκράτη Κω, μετέπειτα Εύδαμο, συμμετείχε με την Εθνική μας ομάδα σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων, Νέων και Ανδρών, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, ενώ από το 2010 ζει και προπονείται στη Σουηδία με την KFUM Έρεμπρο. Τελευταία φορά που πήρε μέρος σε διεθνή αγώνα ήταν με τα ελληνικά χρώματα το καλοκαίρι του 2010 στη Βαρκελώνη και το Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών.

Αναλυτικά η ομάδα:
Άνδρες
100 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
200 μ.: Λυκούργος Τσάκωνας (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ)
110 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας)

Υψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής)
Επι κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ)
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβενών)

Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)
Σφαιροβολία: Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων)
Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Μαραθώνιος: Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου), Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ)
20χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

4Χ100 μ.: Λυκούργος Τσάκωνας, Κώστας Δουβαλίδης, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Πάνος Τριβυζάς, Μάκης Στεργιούλης (Πανναξιακός)

Γυναίκες
100 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
400 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός ΑΟ), Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕΗ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας).

100 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς)
Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος), Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)

Μήκος: Λίλη Αλεξούλη (Πελασγός Λάρισας)
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ)
Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Κερατέας)

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων)
Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων)
Μαραθώνιος: Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας), Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος), Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού)

20χμλ. Βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Φωκιανός Καρδίτσας)
4X100 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Ηρακλής), Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου)

4Χ400 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη, Ειρήνη Βασιλείου, Δέσποινα Μουρτά, Αννα Βασιλείου, Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)