«Ναι στη ζωή, όχι στα ναρκωτικά»

Πολλές παρέες νεαρών παιδιών βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Κρεμαστής όπου φιλοξενήθηκε το 3ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Ρόδου, μία διοργάνωση κατά των ναρκωτικών.

Πάνω από τριάντα έφηβοι, ηλικίας από 13 έως 17, δήλωσαν συμμετοχή στους αγώνες ενώ διεξήχθη και διαγωνισμός τριπόντων ανά ηλικιακή κατηγορία (13-15 και 15-17).

Αρκετός ήταν ο κόσμος στην εξέδρα και ανάμεσά του μέλη του παραρτήματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου, τα οποία διένειμαν σχετικό υλικό στα παιδιά.

Η Χρυσούλα Γιακαλη, στέλεχος του Τ.Ο. ΚΝΕ Ρόδου, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της ότι « οι χρήστες ναρκωτικών ξεκινούν στην ηλικία των 13 έως 15 ετών, ενώ ως επί το πλείστον οι χρήστες είναι άνδρες και άνεργοι σε ποσοστό 57,4%. Η αιτία της χρήσης και της εξάρτησης είναι πρώτα από όλα κοινωνική. Πρωτοστατούμε στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Δίνουμε ιδιαίτερο αγώνα για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης, για την επανένταξη των χρηστών στην κοινωνική ζωή και την ολόπλευρη στήριξη κρατικών δομών πρόληψης-απεξάρτησης-κοινωνικής επανένταξης.

Η ΚΝΕ θα καλεί πάντα τη νεολαία να παλεύει με καθαρό μυαλό, να ονειρεύεται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που καταλήγουν στην καταστροφή του ίδιου, αλλά και όλης της κοινωνίας.

Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε για μια ακόμη φορά, όλοι μαζί, ότι δε θέλουμε ζωή με δόσεις, θέλουμε ζωή ολόκληρη. Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.»