Εκκρεμεί ακόμη η έδρα του Κολοσσού για το νέο πρωτάθλημα

Δέκα μέρες έχουν περάσει από την κλήρωση του πρωταθλήματος Basket League 2018-19, το οποίο θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου, και τρεις από τις δεκατέσσερις ομάδες δεν έχουν ακόμη δηλώσει την έδρα τους για την προσεχή σεζόν.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός και η κυπελλούχος ΑΕΚ θα «συγκατοικήσουν» γι’ άλλη μία χρονιά στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός δεν το κουνάει από το ΣΕΦ, ο ΠΑΟΚ έχει το «παλατάκι» του στην Πυλαία και ο Άρης το Αλεξάνδρειο ή αλλιώς Nick Galis Hall. Ο Προμηθέας θα χρησιμοποιήσει και φέτος, όπως και στο Basketball Champions League, το «Δημήτρης Τόφαλος», το Λαύριο έχει τη «φωλιά» του και η Κύμη θα μετακινείται στην κοντινή Χαλκίδα για να παίζει στο «Τάσος Καμπούρης».

Το Ρέθυμνο Cretan Kings δεν αφήνει το «Μελίνα Μερκούρη» ενώ το Περιστέρι έχει συνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια με το «Ανδρέας Παπανδρέου». Ακόμη και ο Ήφαιστος Λήμνου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει ομαλά το «Νίκος Σαμαράς».

Και μένουν ο Κολοσσός H Hotels, ο Πανιώνιος Βίκος Cola και ο νεοφώτιστος Χολαργός.

Μόλις προχθές, ανακοινώθηκε πως το κλειστό της Νέας Σμύρνης – έως ότου ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισής του – παραμένει σε αποκλειστική χρήση από τον Πανιώνιο, άρα προετοιμασία, φιλικά κι επίσημα παιχνίδια (τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο) θα διεξαχθούν στο γήπεδο της οδού Αρτάκης.

Ο Χολαργός, από το 1990, παίζει στο «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο, όμως, είναι μικρό σε χωρητικότητα και χρειάζεται άμεσα εργασίες επέκτασης οι οποίες δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Όσο για τον Κολοσσό, οριστική και αμετάκλητη απόφαση για μετακόμιση στις Καλυθιές δεν έχει παρθεί. Ναι μεν το γήπεδο είναι καινούριο και σύγχρονο, απαιτεί δε βελτιωτικές εργασίες και παρεμβάσεις για να πληροί τις προϋποθέσεις που σημαίνει χρήματα τα οποία θα πρέπει να δώσει η ΚΑΕ αφού ο Δήμος αδυνατεί.

Το ρίσκο της μετακόμισης έξω από την πόλη δεν είναι μικρό. Όσα στραβά και αν έχει το Βενετόκλειο, λόγω παλαιότητας, εξυπηρετεί τον περισσότερο κόσμο ο οποίος τα Σάββατα τελειώνει τις δουλειές του και μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί να πάει γήπεδο και να δει αγώνα. Η απόσταση ίσως αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας για τους φίλους της ομάδας σε ανάλογη περίπτωση, πόσο μάλλον αν κυκλοφορούν με δίτροχα ή αν οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο συχνά δυσμενείς όσο πέρσι.

Νέος χορηγός πρωταθλήματος

Η Basket League αποκτά νέο κεντρικό χορηγό που θα της προσδώσει ανανεωμένη δυναμική και θ’ αποτελέσει τον καλύτερο «σύμμαχο» των ομάδων του πρωταθλήματος στην προσπάθειά τους να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις στους Έλληνες φιλάθλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε τη συμφωνία με την BETSHOP.GR για την κεντρική χορηγία της Basket League για τη σεζόν 2018-19 ενώ ενέκρινε την τριετή ανανέωση της συνεργασίας με τον χορηγό ενέργειας της Basket League, WATT+VOLT.