Το πρόγραμμα των Δωδεκανησίων στο Βερολίνο

Το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών/Γυναικών ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στο Βερολίνο με δυνατή ελληνική παρουσία.

Η διοργάνωση τυπικά ξεκινάει την Τρίτη, ωστόσο ουσιαστικά το πρόγραμμα ανοίγει μία ημέρα νωρίτερα με προκριματικά σε ορισμένα αγωνίσματα. 

Ένα από αυτά είναι και η σφαιροβολία των Ανδρών, η οποία θα γίνει έξω από το στάδιο και συγκεκριμένα στο κέντρο του Βερολίνου στην Breitscheidplatz, όπου θα φιλοξενηθούν και όλες οι εκτός Ολυμπιακού Σταδίου εκδηλώσεις. Ανάμεσα σε αυτές οι απονομές των νικητών, αλλά και η τελετή έναρξης των αγώνων, το απόγευμα της Δευτέρας. 

Στόχος των Γερμανών είναι να μεταφέρουν τη γιορτή και έξω από το στάδιο, κάτι που φαίνεται πως θα το πετύχουν, αφού ήδη έχουν προγραμματιστεί για εκεί πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φυσικά η εκκίνηση και ο τερματισμός του μαραθωνίου και του βάδην.

Πότε αγωνίζονται οι Δωδεκανήσιοι
Βάσει του προγράμματος των αγώνων, προέκυψαν και οι μέρες όπως επίσης οι ώρες κατά τις οποίες θ’ αγωνιστούν οι Δωδεκανήσιοι στη Γερμανία, που είναι περισσότεροι από ποτέ. 

Έτσι, πρώτη στον αγώνα θα ριχτεί η Ραφαέλα Σπανουδάκη τη Δεύτερα 6 Αυγούστου, όταν και θα συμμετάσχει στα προκριματικά των 100μ. στις 18.45. Σε περίπτωση που η Ροδίτισσα αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης προκριθεί, θα συμμετάσχει στα ημιτελικά την επομένη στις 20.05 και ο τελικός θα διεξαχθεί την ίδια μέρα στις 22.30. 

Στις 7 Αυγούστου η Νικόλ Κυριακοπούλου από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 θα συμμετάσχει στον προκριματικό του επί κοντώ στις 20.05 μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Ελένη Πόλακ. Ο τελικός του αγωνίσματος όπου ευελπιστούμε όχι μόνο σε ελληνικές παρουσίες αλλά και σε μετάλλια, θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου στις 20.20. 

Η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) θ’ αγωνιστεί στο μαραθώνιο το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 9.05 και ο Γιάννης Σμαλιός, ο Κώος αθλητής με τα χρώματα της Εθνικής Σουηδίας πρόκειται να προσπαθήσει για την πρόκριση στον τελικό του ακοντίου την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 14.00 ή τις 15.25, αναλόγως τού πώς θα χωριστούν τα γκρουπ.

Αν τελικώς πάρει το «εισιτήριο», θα πραγματοποιήσει την προσπάθειά του για ένα καλό πλασάρισμα την επομένη στις 21.22.