Η εορτή της Παναγίας στη Λίνδο

Θαυµαστή πρωτοβουλία ανέλαβαν τα παιδιά της Παναγίας, όπως αποκάλεσε τα μέλη του Συλλόγου Ονηλατών Λίνδου ο εφημέριος του οικισμού Αρχιµανδρίτης Σπυρίδων Λίγκας.

Στο κάλεσµά του να βοηθήσουν στη  διοργάνωση της εορτής της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, ανταποκρίθηκαν θετικά προκειμένου να βοηθηθούν οι δοκιμασμένοι από την πρόσφατη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αδελφοί µας στην Αττική.

Φανερά ευχαριστημένος ο πατήρ Σπυρίδων, τόνισε χαρακτηριστικά πως στις 15 Αυγούστου, το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως το ονοµάζουµε, τιµάµε και ευλαβούµεθα τη  µάνα µας, την υπεραγία Θεοτόκο, που η εικόνα της βρέθηκε θαυµατουργικά στην Παλαίστρα της Λίνδου, συγκεκριμένα στην τοποθεσία Μαναπέτρι - Σωτήρα.

Η πέτρα της πίστεώς µας, η µητέρα του Κυρίου µας, Ιησού Χριστού, η καταφυγή µας σε κάθε δυσκολία, βρίσκεται πάντα κοντά µας στον επίγειο δρόµο µας που είναι γεµάτος πυρκαγιές κάθε είδους, θλίψεις, δοκιµασίες, απογοητεύσεις και αδιέξοδα παντός τύπου.

Τα παιδιά της Λίνδου, µε τα δικά τους ελληνοορθόδοξα άδολα χρώµατα, εξωραΐζουν και ευπρεπίζουν τον τόπο µας, που τόσο έχει ανάγκη τις ρίζες του και τις παραδόσεις του.

Βρίσκονται κοντά στους δοκιµασµένους και ψυχικά τραυµατισµένους αδελφούς µας, και προκειµένου να απαλύνουν τον πόνο τους, τους προσφέρουν πρωτίστως τις προσευχές τους στην Παναγία µας αλλά και όλα τα έσοδα της πανήγυρης.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην πανήγυρη, και το πρόγραµµα είναι το εξής:
α) Καθηµερινά Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγίας µας, αρχοµένης απο 1ης Αυγούστου έως 15 Αυγούστου µε παράκληση.

β) Ανήµερα της Εορτής, Θεία Λειτουργία και Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας σε όλη τη Λίνδο µε συνοδεία µπάντας και στρατιωτικού αγήµατος από το 6ο ΕΤΕΘ Καλάθου.

γ) Το βράδυ, 9 µµ, στην κεντρική πλατεία της Λίνδου, ελληνική βραδιά µε χορευτικούς Συλλόγους, φαγητό και πολλές άλλες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

δ) Η Εκκλησία της Παναγίας θα παραµείνει ανοιχτή µέχρι αργά µε µια ιδιαίτερη έκθεση Αγιογραφίας.