Σταθερό παραμένει το σύστημα του κυπέλλου Δωδεκανήσου

Σταθερό παραμένει το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου Δωδεκανήσου αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, όπως προκύπτει από την προκήρυξη της ΕΠΣΔ.  

Στη διοργάνωση συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, καθώς και εκείνες της Α’ τοπικής κατηγορίας με εξαίρεση τον Ποσειδώνα Καρπάθου, ενώ προαιρετικά λαμβάνουν μέρος οι ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας.

Στους αγώνες της πρώτης φάσης, που θα οριστούν για το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου, θα παίξουν οι ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας στην έδρα των δεύτερων (αν η κλήρωση αναδείξει ομάδες της ίδιας κατηγορίας, γηπεδούχος ορίζεται αυτή που κληρώνεται πρώτη), ενώ τα σωματεία της Γ’ Εθνικής και της Α’ κατηγορίας θα μπουν στον «χορό» από το δεύτερη φάση.

Οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ, στην προημιτελική φάση θα προκριθούν έξι ομάδες από τον όμιλο Ρόδου (σ’ αυτόν συμμετέχουν η Τήλος, ο Ποσειδών, η Σύμη και ο Πολυβώτης) συν δύο από τον  όμιλο Νήσων και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα αποφασιστεί από τη διοργανώτρια αρχή.

Σημειώνεται, πως ως προς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών, για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής ισχύουν οι κανόνες της προκήρυξης του πρωταθλήματός τους.

Από τη δεύτερη φάση και μετέπειτα, όλοι οι αγώνες διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χορτάρι ή συνθετικό τάπητα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.