Κολοσσός: Ταχύρρυθμη προετοιμασία,  μαζεμένα τα φιλικά

Η αδυναμία διατήρησης ενός βασικού κορμού 5-6 αθλητών αναγκάζει τον Κολοσσό H Hotels να δημιουργεί κάθε χρόνο ένα καινούριο σύνολο για τις υποχρεώσεις του σε Basket League και Κύπελλο Ελλάδας.

Έτσι και φέτος, οι «θαλασσί» θα έχουν πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ κι αυτό σημαίνει πολλή δουλειά στο «μοντάρισμα». 

Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και τον καινούριο προπονητή, είναι σαφές ότι η περίοδος της προετοιμασίας είναι ιδιαίτερη για την ομάδα της Ρόδου και πως χρονικά πολύ δύσκολα θα καταφέρει να είναι έτοιμη για το τζάμπολ της 6ης Οκτωβρίου, πόσο μάλλον για το ραντεβού με το Λαύριο τρεις μέρες νωρίτερα για το Κύπελλο. 

Η προετοιμασία θα είναι ταχύρρυθμη, με τον Νίκο Βετούλα να περιμένει τους παίκτες του στο γήπεδο στις 27 Αυγούστου. Είκοσι μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 18-19 Σεπτεμβρίου, οι «θαλασσί» θα κάνουν την πρώτη τους αποστολή καθώς θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για το τουρνουά «Μαυροσκούφεια» όπου θ’ αντιμετωπίσουν δύο εκ των ΠΑΟΚ, Προμηθέα και Ρέθυμνο. 

Και αφού η ομάδα θα είναι στη Θεσσαλονίκη για το τουρνουά, θα παρατείνει κατά μία μέρα την παραμονή της για να δώσει κι ένα φιλικό τεστ με τον Άρη κεκλεισμένων των θυρών, όμως, αφού θα είναι καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. 

Πέντε ή έξι μέρες μετά την επιστροφή στη Ρόδο, προγραμματίζεται – χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί – διπλό φιλικό με το Ρέθυμνο. Έχουν ξεκινήσει επαφές με την πρώην ομάδα του Νίκου Βετούλα, προσκαλώντας την να έρθει στο «σμαραγδένιο» νησί για δύο μέρες προς τα τέλη Σεπτέμβρη για δύο φιλικά προετοιμασίας, το ένα κεκλεισμένων των θυρών και το άλλο παρουσία φίλαθλου κοινού. 

Στις 3 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το ματς Κυπέλλου με το Λαύριο, το οποίο θ’ αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα.