Θα κλαδευτούν 150 «επικίνδυνα» δέντρα  από τον δήμο Ρόδου

Στις παρεμβάσεις που κάνει η Διεύθυνση Πρασίνου αυτό το διάστημα, στην πόλη και τα χωριά, αλλά και στα όσα σχεδιάζει, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Λίτσα Κρεμαστινού.

Καταρχήν, σημαντική είναι η παρέμβαση σχετικά με τα επικίνδυνα δέντρα καθώς 150 από αυτά, αναμένεται να κλαδευτούν για πρώτη φορά μέσα στον Οκτώβρη.

Η αρχή πάντως έγινε από την περιοχή των Κολυμπίων, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων ξενοδόχων που θεωρούν ότι δημιουργούν ωραία εικόνα. Ωστόσο, όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος, προέχει το θέμα της επικινδυνότητας. Μάλιστα, του χρόνου, προγραμματίζεται να γίνει η δεύτερη παρέμβαση. 

Επίσης, οι γεωπόνοι της υπηρεσίας ξεκίνησαν τη μελέτη για το πράσινο στο παραλιακό μέτωπο, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης και της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου που έχει εξαγγείλει ο Δήμαρχος. Πιο συγκεκριμένα, ο γεωπόνος της υπηρεσίας, κ. Γεραβέλης, έχει αναλάβει να εκπονήσει τη μελέτη και θα την παραδώσει άμεσα. 

Παράλληλα, η Υπηρεσία έχει ξεκινήσει να καλλωπίζει τα παρτέρια και ήδη έχουν παραδοθεί τα τέσσερα που βρίσκονται στην περιοχή του Νεωρίου, απέναντι από τα ταξί. Βρίσκεται σε εξέλιξη, λοιπόν, το έργο των αναπλάσεων των παρτεριών εντός της πόλης και έχουν ολοκληρωθεί τα τρία στο Μαντράκι ενώ έξω από το Δημαρχείο είναι η τέταρτη φορά μέσα στο χρόνο που αλλάζουν τα λουλούδια, όπως και το ρολόι που το έχει αναλάβει εργολάβος.

Στη συνέχεια, η κα Κρεμαστινού αναφέρθηκε στα αποτελέσματα από την περυσινή εξαπόλυση του εντόμου, της γνωστής πλέον πασχαλίτσας, για τη βιολογική καταπολέμηση της ασθένειας των Ιβίσκων, τα οποία χαρακτήρισε θεαματικά μια και σώθηκαν αρκετά φυτά του συμβόλου της Ρόδου. Φέτος, λοιπόν, κάνουν μία μικρή επανάληψη αυτής της μεθόδου, ήρθαν οι εντομολόγοι και εντός του επόμενου μήνα θα ολοκληρώσουν την παρέμβαση και στα χωριά μια και η φετινή μελέτη περιλαμβάνει και αυτά.

Παρεμβάσεις γίνονται και στα παρτέρια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων γιατί, όπως είπε η Αντιδήμαρχος, οι κάτοικοι εκεί αισθάνονται παραμελημένοι και ότι είναι μία περιοχή πλήρως υποβαθμισμένη και, έτσι, θέλουν να δώσουν μία νότα χαράς και μία καλύτερη εικόνα με λουλούδια, καθαρισμούς κτλ.

Απηύθυνε, όμως, και παράκληση προς τους πολίτες να προσέχουν την περιοχή. Επίσης, έχει ζητήσει να τοποθετηθούν και τέσσερα-πέντε παγκάκια στην πλατεία για να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει μια και εκεί βρίσκονται δομές όπως το ΚΗΦΗ, το ιατρείο κ.α. 

Ακόμη, εδώ και ένα μήνα, με εργολάβο καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο της Ροδιακής Έπαυλης, με μία ήπια παρέμβαση όπως είπε, και είναι κάτι που είχε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Καθάρισαν, ακόμα, και τα δύο παραδοσιακά σιντριβάνια που βρίσκονται εκεί, τα οποία... δεν φαίνονταν από τη βλάστηση, και ελπίζουν να τα λειτουργήσει η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι επίκειται η μεγάλη παρέμβαση τόσο στο κτίριο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της Έπαυλης, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, μετά την παραχώρηση του εμβληματικού κτιρίου στο Δήμο. Ωστόσο, όπως είπε η Αντιδήμαρχος, η υπηρεσία θεώρησε ότι θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η παρέμβαση και στις οδούς Βύρωνος, Πολεμικού, Φιλελλήνων, Δημοκρατίας, στα εργατικά στο Κορακόνερο. Επίσης, παρεμβάσεις έγιναν στ’ Αφάντου και τον Αρχάγγελο, που για πρώτη φορά φέτος καθαρίστηκε από τον εργολάβο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες της Υπηρεσίας στην Παπάγου και τους Αγίους Αποστόλους από τον εργολάβο και ακολουθούν η Άνω και η Κάτω Ηλιούπολη, η Ιαλυσός, οι Καλυθιές καθώς και κάποια μεγάλα σχολεία στη Ρόδο, που θα γίνουν επίσης από τον εργολάβο.

Τέλος, η κα Κρεμαστινού δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι, στην Υπηρεσία, καθημερινά δέχονται αιτήσεις για τα ιδιωτικά προβλήματα των πολιτών και δίνουν προτεραιότητα στα επικίνδυνα. Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία, αρκεί να φέρουν μία αίτηση και μία φωτογραφία για την παρέμβαση που ζητούν από την Υπηρεσία να κάνει.