Χρειάζεται προσπάθεια  από τον Γιάννη Σμαλιό

Μπορεί να επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και συγκεκριμένα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ ο Γιάννης Σμαλιός για να κλείσει μια θέση στον τελικό του ακοντισμού. 

Με βολή στα 79,89μ. στο Κάρλσταντ, ο Κώος αθλητής εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους αγώνες του Βερολίνου που ξεκινούν στις 6 Αυγούστου, όμως έχει την 27η καλύτερη επίδοση φέτος από τους 31 συμμετέχοντες.  

Αυτό σημαίνει ότι την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα πρέπει στα προκριματικά να προσπαθήσει πολύ ώστε να μην έχει απλώς μια τυπική συμμετοχή στη διοργάνωση. Καλύτερη βολή το 2018 έχει ο Γερμανός Γιόχανς Βέτερ με 92,70μ. και τον ακολουθούν άλλοι δύο συμπατριώτες του: ο Άντρεας Χόφμαν με 92,06 και Τόμας Ρέλερ με 91,78.

Το ενδιαφέρον είναι πως, το 2010 ο Γιάννης Σμαλιός συμμετείχε στους αγώνες της Βαρκελώνης με την ελληνική Εθνική ομάδα αλλά φέτος για λογαριασμό της Σουηδίας. Ο αθλητής μας από το φθινόπωρο του 2010 ζει στη σκανδιναβική χώρα και ανήκει στην KFUM Έρεμπρο,  αφού έχει και τη σουηδική υπηκοότητα.