Κίνδυνος μαζικών διακοπών ρεύματος το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο

Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μαζικές διακοπές ρεύματος, ανά ώρα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, εξετάζουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ στο νησί της Ρόδου, καθώς υπάρχει ζήτημα αναπλήρωσης της ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας από το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη  φωτιά που ξέσπασε στον ΑΗΣ Σορωνής προχθές τα ξημερώματα, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τέσσερις συνολικά μονάδες, μέχρι να γίνει ο σχετικός έλεγχος, συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών.

Η απώλεια σε Μεγαβάτ που έχει από το γεγονός αυτό ο σταθμός της Σορωνής, υπολογίζεται σε 45MW  περίπου. Την ισχύ αυτή, ανέλαβαν να καλύψει το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και όχι σε εμπορική.

Τα όποια προβλήματα υπήρξαν, ξεπεράστηκαν αρχικά, αλλά όμως η εταιρία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του, ενημέρωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από το προσωπικό που το λειτουργεί δοκιμαστικά, ο οποίο αρνείται να εργαστεί  Σαββατοκύριακο!

Σε αυτή την περίπτωση, το νέο εργοστάσιο θα επιστρέψει και  πάλι στην δοκιμαστική του λειτουργία, ενώ για να μπορέσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ να ηλεκτροδοτήσουν τη Ρόδο και να μην υπάρξει γενικευμένο «Black out» θα υποχρεωθούν να περάσουν σε ωριαίες διακοπές ρεύματος ανά περιοχή!
Ένα τέτοιο γεγονός θα σημάνει τεράστιο πρόβλημα για τη Ρόδο μας, καθώς ο αντίκτυπος σε επιχειρήσεις και επισκέπτες θα είναι μεγάλος.

Για το λόγο αυτό, ενημερώθηκαν χθες το πρωί εκτάκτως ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  κος Γιώργος Χατζημάρκος για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα.