Χατζημάρκος: Αχαρακτήριστη  και αναίτια η επίθεση του δημάρχου

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, προκάλεσαν τα όσα έγιναν στην προχτεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ, και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου.

Ο περιφερειάρχης με ανακοίνωσή του επιτέθηκε προσωπικά εναντίον του δημάρχου και προέδρου του οργανισμού Φώτη Χατζηδιάκου, για τη συμπεριφορά του απέναντι στα μέλη της διοίκησης, κάνοντας λόγο για… πολιτικό κατήφορο.
Ο κ. Χατζημάρκος  μίλησε για αχαρακτήριστη και αναίτια λεκτική επίθεση, εκ μέρους του δημάρχου για την οποία όπως είπε δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή, και εξέφρασε τη λύπη του για το πολιτικό επίπεδο που επικρατεί.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες από την περιφέρεια αναφέρονται τα εξής: «Σχετικά με τα όσα διημείφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ και είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η αχαρακτήριστη όσο και αναίτια λεκτική επίθεση του Δημάρχου Ρόδου,  στη χθεσινή, κατά τον νόμο δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΡΟΤΟΥΡ, κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  αλλά κυρίως κατά όσων έχουν συνεργασία με αυτή, είναι πρωτοφανής και υπερβαίνει και τα πιο ακραία όρια της πολιτικής λειτουργίας.
Συμπεριφορές όπως αυτή,  συνιστούν ευθεία πορεία σε ένα πολιτικό κατήφορο. Συμπεριφορές  για τις οποίες δεν χωρά  δικαιολογία και δεν επιτρέπεται  καμία ανοχή. Λυπάμαι πολύ που το επίπεδο της πολιτικής έπεσε  τόσο χαμηλά».

Απάντηση από Γ. Κούρτη
Απάντηση στον περιφερειάρχη έδωσε χτες ο εκπρόσωπος τύπου και ΜΜΕ του Δήμου Ρόδου Γιάννης Κούρτης, αναφέροντας τα εξής: «Με έκπληξη διαβάσαμε τη σημερινή δήλωση του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σχετικά με τα λεκτικά συμβάντα που έλαβαν χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού προώθησης Ροδιακού τουρισμού ΠΡΟΤΟΥΡ.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  υπό τον συντονισμό του Δημάρχου και προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ, η απόφαση ως προς την επιχορήγηση υπήρξε ομόφωνη.

Αυτό που εξέπληξε, δεν ήταν παρά μόνο οι επιθέσεις στο πρόσωπο του κυρίου Φώτη  Χατζηδιάκου, και βέβαια καθόλου τυχαία, από έμπιστους, κοντινούς συνεργάτες  του Περιφερειάρχη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ θεώρησαν κατάλληλη τη στιγμή να καταστήσουν αποδιοπομπαίο τράγο τον Δήμαρχο, φορτώνοντάς του όλα τα κακώς κείμενα και τις δυσχερείς λειτουργίες του νησιού, ουσιαστικές δηλαδή αρμοδιότητες της Περιφέρειας.
Είναι ηλίου φαεινότερο, ακόμα και στον πλέον ανίδεο πολιτικά ότι πίσω από το συντονισμένο αυτό σχέδιο επίθεσης στο πρόσωπο του Δημάρχου κρύβεται δάχτυλος πολιτικός. Ο νοών νοείτω. Φτάνει κάνεις να αντιληφθεί την άκρα αλαζονεία που είναι καθόλα ικανός να εμφυσήσει στους ακολούθους του.

Αν κύριε Περιφερειάρχα διατείνεστε ότι λυπάστε για το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής, έχετε υπόψιν σας ότι και πολλοί άλλοι λυπούνται για τον φτηνό τρόπο που κάποιοι κατευθύνουν αυτήν την πολίτικη».