Συλλυπητήρια μηνύματα από ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιό και Δ. Γάκη

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του στελέχους της αριστεράς στη Ρόδο, Γιάννη Παπακυριακόπουλου, εξέδωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιάννη Παπακυριακόπουλου, καταξιωμένο στέλεχος της Αριστεράς, με σημαίνοντα κοινωνικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό ρόλο στην Ανανεωτική Αριστερά για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Νεκτάριος Σαντορινιός

Φτωχότερη, βρίσκει η είδηση του θανάτου του Γιάννη Παπακυριακόπουλου, την προοδευτική κοινωνία της Δωδεκανήσου. Έχοντας υπηρετήσει με συνέπεια και σταθερότητα τις ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς για πολλά χρόνια, ο Γιάννης είχε επάξια κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας.

Μάχιμος σύντροφος, στα δύσκολα χρόνια, είχε στηρίξει με την υποψηφιότητά του και την δράση του τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, της ΕΑΡ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ενώ άφησε τη σφραγίδα του και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διατελώντας δημοτικός σύμβουλος Λάρδου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου της περιοχής.

Ο Γιάννης Παπακυριακόπουλος ήταν ένας ενεργός πολίτης, μια χαρισματική προσωπικότητα και ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το όραμα του Σοσιαλισμού με Δημοκρατία και Ελευθερία. Η απώλειά του μας αφήνει όλους μέσα στην θλίψη. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Δ. Γάκης

Τη μεγάλη του θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Παπακυριακόπουλου εκφράζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης:

«Ο Γιάννης Παπακυριακόπουλος υπήρξε ένα από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς στη Ρόδο. Πιστός σ’ όλη του τη ζωή στις αξίες της Ανανεωτικής Αριστεράς, τις οποίες στήριξε με συνέπεια και σθένος σε όλη την πορεία της ζωής του, μέσα από κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες. Πρωτοστάτησε σε σημαντικές πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στη Λάρδο και συμμετείχε ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Γιάννης ήταν μια πολυσχιδή προσωπικότητα που συνένωνε με τις πράξεις του. Όσοι τον γνωρίσαμε σε δύσκολες εποχές, θα τον θυμόμαστε πάντα για την δυναμικότητα, την εντιμότητα και την προσφορά του. Μας δίδαξε πολιτικό ήθος και ορμητική αγωνιστικότητα. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του και τη συμπαράστασή μου στο πένθος της οικογένειάς του».