Οι Ρόδιοι πυγμάχοι συνέτριψαν τους Αμερικανούς αντιπάλους τους

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΠΥΓΜΑΧΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΟΔΙΩΝ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
ΟΙ ΡΟΔΙΟΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΩΝ
Ο ΚΙΤΩΦ ΕΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ- ΕΤΥΦΛΩΘΗ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΠΑΝΤΗ


Εκπληκτικήν εμφάνισιν επραγματοποίησαν προχθές οι πυγμάχοι μας κατά την διάρκειαν των Ελληνοαμερικανικών αγώνων.

Υπό τας επευφημίας χιλίων και πλέον φιλάθλων αι νεαροί ειδικοί πλέον του αγωνίσματος επί τριών αγώνων απέσπασαν ισαρίθμους νίκας. Δια πρώτην φοράν αυθορμήτως οι φίλαθλοι με τας ουρανομήκεις ζητωκραυγάς των παρώτρυνον τους Ροδίους εις την “επικήν” προσπάθειάν των να επιβληθούν των μεγάλων αντιπάλων των.
Προχθές στην “ΑΟΝ” ο Πυγμαχικός Όμιλος Δωδεκανήσου έδωσεν εξετάσεις ενώπιον του φιάθλου κοινού και ηρίστευσε.

Οι Ρόδιοι καλώς κατηρτισμένοι από τεχνικής και δυναμικής πλευράς μα παρουσίασαν ένα θαυμάσιον σύνολον.
Θερμών συγχαρητηρίων αξίζει ο προπονητής του Ομίλου κ. Αβραμίδης δια το επιτελούμενον έργον και η νέα Διοίκησης του ΠΟΔ δια την λαμπράν διοργάνωσιν των αγώνων.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Την 5.30 μ.μ. προχθές ήρχισαν οι αγώνες με αντιπάλους Ροδίους πυγμάχους με τα εξής αποτελέσματα:
Ο Ιακωβίδης νικά τον Μπεμπέ Χασάν εις τα σημεία, ο Φωτούλης νικά τον Ζωάννου εις τα σημεία, ο Παμπάλης νικά εις τα σημεία των Βαβίτην, ο Παπαϊωάννου νικά τον Τσουρδή ει τα σημεία και ο Παππούλης ενίκησε “Ντισκαλιφιέ” τον Μαχίνη. Ακολούθως δειξήχθησαν οι Ελληνοαμερικανικοί αγώνες με τα εξής αποτελέσματα:

Εις τον πρώτον αγώνα ο Λυκοπάντης ετέθη αντιμέτωπος του Αμερικανικού Μπάρκερ.
Ο Αμερικανός ευθύς ως εδόθη το σύνθημα δια του  “γκογκ” ήτο επιθετικός και ο Λυκοπάντης ήτο αμυντικός. Ακολούθως ο Λυκοπάντης ανέλαβε την πρωτοβουλίαν και με ισχυρά κτυπήματα εσφυροσκόπει συνεχώς τον Μπάρκερ όστις εις το τέλος του πρώτου γύρου έπεσε νοκ ντάουν.

Ο δεύτερος γύρος δια τον Αμερικανό ήτο αληθινό μαρτύριον. Ο Λυκοπάντης ακάθεκτος με ισχυρά “ντιρέκτ” έρριψε δια δευτέραν φοράν τον αντίπαλόν του με “ντάουν” ο δε προπονητής του έρριψε πετσέττα και ούτως ο Λυκοπάντης ανεδείχθη νικητής με εγκατάλειψιν.
Η μεγάλη νίκη του Λυκοπάντη εχαιρετίσθη ενθουσιωδώς υπό των φιλάθλων.

Εις τον δεύτερον αγώνα αντιμέτωποι ετέθησαν ο Χατζής και ο Αμερικανός Τζίμμυ Σίμς. Ο Χατζής και εις τους τρεις γύρους κατώρθωσε να επιβληθή του αντιπάλου του εις τα σημεία με 84 υπέρ και 76 κατά.
Ο τρίτος αγών ήτο και ο πλέον συναρπαστικός. Αντίπαλοι ήσαν ο Μάριος Κιτώφ και ο νέγρος Ντίχις Χάρτ.

Ο νέγρος εις τον πρώτον γύρον επέτυχε να έχη ελαφράν υπεροχήν εις δε τον δεύτερον ο Κιτώφ με ωραιότατο και ψύχραιμο παίξιμο δι’ αλλεπαλλήλων ισχυρών έρριψε εις δύο ντάουν τον αντίπαλον. Ο τρίτος γύρος ήτο ο πλέον δραματικός της ημέρας, 15” μετά την έναρξιν ο Κιτώφ με ένα ντιρέκτ και εν συνεχεία μία χαριστική γροθιά έρριψε τον Χάρτ εις το “καναβάτσο” με νοκ άουτ.

Ο θρίαμβος είχε ολοκληρωθή!
Άπαντες οι φίλαθλοι εισώρμησαν εντός του γηπέδου και με ζητωκραυγές απεθέωσαν τον πυγμάχοχν μας.
Εν συνεχεία ο Αμερικανός Κόμπυ (νέγρος) ενίκησε τον λευκόν Τζόνσον εις τα σημεία.
Αξιοσημείωτον γεγονός είναι ότι προ της διεξαγωγής του ανωτέρω αγώνος ο λευκός Τζόνσον προσηυχήθη.

Ως ανεκοινώθη εκ των κτυπημάτων του Λυκοπάντη ο Αμερικανός Μπάρκερ απώλεσε την όρασίν του και υπέστη εγκεφαλικήν διάσεισιν. Μετά από δύο ώρας ιατροί του Αμερικανικού Στόλου δι’ ειδικών μηχανημάτων κατώρθωσαν να επαναφέρουν εις τας αισθήσεις του τον Αμερικανόν τον οποίον μετέφεραν εν συνεχεία δια φορείου εις το πλοίον.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΦΟΙΒΟΣ 3-1
Προχθές εις το γήπεδον Φοίβου ο Διαγόρας ενίκησε τον Φοίβον δια τερμάτων 3-1 (2-1). Τα τέρματα της νικητρίας εσημείωσαν οι Σβίνος 1 και 11 και Αντώνογλου και της ηττηθείσης ο Πελεκάνος.

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ως ανεκοινώθη ο ΣΕΓΑΣ δεν ενέκρινε την μετεγγραφήν του Παπανικολάου Ζωΐτη εκ του Διαγόρα εις Άρην.

ΠΥΓΜΑΧΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Την 8.30 μ.μ. της προσεχούς Πέμπτης. Υπό το φως των προβολέων θα λάβουν χώραν εις το γήπεδον αθλοπαιδιών του ΑΟΝ πυγμαχικοί αγώνες μεταξύ των πυγμάχων του πυγμαχικού ομίλου Δωδεκανήσου και του αεροπλανοφόρου “Έσσεξ”.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
Η οργανωτική επιτροπή της τιμητικής των παλαιμάχων αθλητών, ενέκρινε πρώτους ισοτήμους επίσης δια το παραστατικόν αυτών κατά την παρέλασιν τους συλλόγους Φοίβο και Δωριέα ως και τον ΠΟΔ. Απενεμήθη επίσης δίπλωμα καλής εργασίας εις το χρυσοχοείον Δ. Αγγέλου.
Κ. ΤΣΑΛ.