Ανοικτό το ενδεχόμενο για διακοπές ρεύματος

Ανοικτό παρέμενε, μέχρι αργά χθες το βράδυ, το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σήμερα και αύριο οι αρμόδιοι της ΔΕΗ σε εκ περιτροπής διακοπές του ρεύματος, στο νησί, γεγονός που αν συμβεί, θα προκαλέσει αρκετά “παρατράγουδα”.

Ένα από αυτά θα είναι ότι θα υπάρξει πρόβλημα και στην υδροδότηση, σε αρκετές περιοχές, αφού κάποιες εκ των γεωτρήσεων θα τεθούν, χωρίς ρεύμα, εκτός λειτουργίας.
Επί του θέματος εκδόθηκε χθες ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΡ, στην οποία τονίζονται τα εξής:
«Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το Σάββατο 4/8/2018 και την Κυριακή 5/8/2018 θα σημειωθεί πτώση πίεσης έως διακοπή υδροδότησης σε διάφορες περιοχές της Νήσου Ρόδου.
Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΔΕΥΑΡ
Αλέξανδρος Μανωλάκης».

Το πρόβλημα, όπως έγραψε χθες η “Ροδιακή” προέκυψε λόγω της φωτιάς στον ΑΗΣ Σορωνής, όπου τέθηκαν εκτός λειτουργίας τέσσερις συνολικά μονάδες, μέχρι να γίνει ο σχετικός έλεγχος, συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών.
Η απώλεια σε Μεγαβάτ που έχει από το γεγονός αυτό ο σταθμός της Σορωνής, υπολογίζεται σε 45MW περίπου.

Την ισχύ αυτή, ανέλαβε να καλύψει το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και όχι σε εμπορική. 
Τα όποια προβλήματα υπήρξαν, ξεπεράστηκαν αρχικά, αλλά όμως η Φινλανδική εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας των μηχανών, οι οποίες είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σήμερα και αύριο, αφού οι μηχανές λειτουργούν δοκιμαστικά υπό την ευθύνη τους.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, καταβάλλονταν προσπάθειες να βρεθεί κάποια λύση. Εάν δεν ευδοκιμήσουν οι “πιέσεις” προς τη Φινλανδική εταιρεία, το νέο εργοστάσιο θα επιστρέψει και πάλι στη δοκιμαστική του λειτουργία, ενώ για να μπορέσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ να ηλεκτροδοτήσουν τη Ρόδο και να μην υπάρξει γενικευμένο «Black out» θα υποχρεωθούν να περάσουν σε ωριαίες διακοπές του ρεύματος ανά περιοχή!
Ένα τέτοιο γεγονός θα σημάνει τεράστιο πρόβλημα για τη Ρόδο μας, καθώς ο αντίκτυπος σε επιχειρήσεις και επισκέπτες θα είναι μεγάλος.

Για τον λόγο αυτό, ενημερώθηκαν από προχθές ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα.