Κοντά στο ένα εκατομμύριο για κλειστό στο Πυλί

«Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Πυλίου στο νησί της Κω, το οποίο στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, γίνεται πράξη» δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ηλίας Καματερός, ύστερα από την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, για χρηματοδότηση με το ποσό των 930.000 ευρώ του έργου ανέγερσης κλειστού προπονητηρίου στο Πυλί.

«Το προπονητήριο αυτό θα δώσει επιτέλους λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι αθλητές της περιοχής (προπονήσεις σε ανοιχτό χώρο με κίνδυνο τραυματισμού, σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες), ενώ επιπλέον θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των γειτονικών χωριών» σημείωσε ο Ηλίας Καματερός. 

Ταυτόχρονα, η εξαγγελία και ο προγραμματισμός του έργου αποτελεί και μια αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής της διοίκησης, των προπονητών και των αθλητών της ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως και αυτό του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου Ζηπαρίου με το ποσό των 75.000 ευρώ, εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα ενίσχυσης της Δωδεκανήσου για έργα συντήρησης και επισκευών αθλητικών εγκαταστάσεων (συνολικό ποσό 6.000.000 ευρώ).