Έρευνα για τους δύο νεκρούς στο Ασπρονήσι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από το Λιμεναρχείο Ρόδου για την  υπόθεση με τις δύο σορούς ανδρών που εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα κοντά στους Λειψούς αλλά και το προσαραγμένο ιστιοφόρο!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προχθές το απόγευμα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λέρου ότι ιστιοφόρο σκάφος με την επωνυμία «LUMPAZIVAGABUNDUS» σημαίας Αυστρίας, είχε προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή  βορειοανατολικά στο  Μεγάλο Ασπρονήσι Λειψών.

Άμεσα απέπλευσαν προς την εν λόγω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ-Α/Ψ «ΜΑΡΙΑ» με επιβαίνοντες κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Λειψών, οι οποίοι αρχικά εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος προσαραγμένο και χωρίς επιβαίνοντες, ενώ λίγο αργότερα εντόπισαν στη θάλασσα και συγκεκριμένα σε απόσταση 200 μέτρων ανατολικά του προσαραγμένου σκάφους δύο (02) σορούς ανδρών. 

Οι σοροί, αφού περισυνελέγησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν στη Λέρο, ενώ το σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π-Τ/Ρ «ΥΔΡΟΒΙΟΣ» στο λιμάνι Παρθένι της Λέρου, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Λέρου.