Χ. Κόκκινος: «Η Πολιτική Προστασία μας αφορά όλους και απαιτεί τη συμμετοχή μας»

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ρόδου παρέστη και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος. Στην τοποθέτησή του επισήμανε τα εξής:

* Η Πολιτική Προστασία είναι υπόθεση όλων, με πρωτεύθυνους τους επικεφαλής της οργανωμένης Πολιτείας και συμπαραστάτες της προσπάθειας όλους τους πολίτες.

* Επιβάλλεται να επικαιροποιούνται και να βελτιώνονται τα σχέδια δράσης που αφορούν την αντιπυρική περίοδο και να οργανώνονται νέες στρατηγικές διαχείρισης των καταστροφών και των κρίσεων που ξεσπάνε από έκτακτα και ακραία φυσικά φαινόμενα.

* Είναι ανάγκη να υπάρξη διαρκής συνεργασία και επαγρύπνηση των συναρμοδίων αρχών (Πυροσβεστική, Λιμενικό, Αστυνομία, Στρατός, Τοπική Αυτοδιοίκηση) με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και τους εθελοντές που προσφέρουν τα μέγιστα με συνέπεια και ανιδιοτέλεια.

* Η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. με σχεδιασμό, να συνεχίσει τις δράσεις

προστασίας του περιβάλλοντος και να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους αρμοδίους, διότι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αλλά οι τίμιοι εργαζόμενοί της (που ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας κάθε χρόνο) πασχίζουν για το κοινό καλό.

* Είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και να οργανωθούν σεμινάρια που αφορούν την Πολιτική Προστασία σε όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν αντίστοιχη αρμοδιότητα.

* Να δώσουμε τη μάχη για να νικήσουμε τη γραφειοκρατία που εμποδίζει τη διανομή πετρελαίου και άλλων βοηθητικών υλικών προς τους εθελοντές, οι οποίοι ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή και την περιουσία τους κατά τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.