Να οδηγούν μεθυσμένοι πιάστηκαν 56 στα Δωδεκάνησα

Περισσότερους από 55 οδηγούς «τσίμπησαν» την προηγούμενη εβδομάδα, οι τροχονόμοι στην περιοχή μας να βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ και να μην διαθέτουν ασφάλεια για το όχημά τους!

Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια και εκτός από «κλήσεις» στους οδηγούς δόθηκαν και συμβουλές!
Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα (από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, από 844 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 18.098 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.235 παραβάσεις!
Από αυτές οι 758 ήταν  για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και οι 477 για τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (122), του Ηρακλείου (96), της Θεσσαλονίκης (73), των Χανίων (58), των Δωδεκανήσων (56) και των Σερρών (35).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Σύλληψη για μέθη στην Κω
Στο μεταξύ, στη δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει 50χρονος Έλληνας που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας να οδηγεί έχοντας καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ.
Ο 50χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε αρμοδίως.