Επίδειξη αγωνιστικών  αυτοκινήτων στη Ρόδο

Στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού παραμένει η Ρόδος αφού και τον Σεπτέμβριο θα γίνει μια σημαντική συνάντηση που θ’ αφορά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα από 14 έως και 16 του παραπάνω μήνα θα φιλοξενηθεί μια επίδειξη ή παρέλαση αγωνιστικών αυτοκινήτων με παράλληλες δράσεις μέσα κι έξω από την πόλη της Ρόδου ώστε ο κόσμος να έχει την ευκαιρία να τα θαυμάσει.

Ως βάση για την ανάδειξη αυτού του κομματιού υπήρξε η διοργάνωση ξανά αυτής της επίδειξης τον Γενάρη του 2017 σε μια επιτυχή συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας όπως επίσης σημαντικών φορέων και των σωμάτων ασφαλείας αλλά και την πολύτιμη συνδρομή του Γιώργου Πετρόπουλου.

Χθες στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος έδωσε μια πρώτη εικόνα τού τι πρόκειται να γίνει το συγκεκριμένο τριήμερο, παρουσία και του Νίκου Νικολή από την Περιφέρεια ως εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη μια φωτογράφηση των αυτοκινήτων στη Λίνδο, το Σάββατο θα έχει την ευκαιρία ο κόσμος να τα θαυμάσει μπροστά στο δημαρχείο και την Κυριακή θα διεξαχθεί αυτή η επίδειξη με αφετηρία το Εθνικό Θέατρο και πορεία προς την Πλατεία Σύμης και την περιοχή της Κολώνας με τερματισμό στο σημείο εκκίνησης.

Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 1500μ. με τα πλάνα από τη διαδρομή να προβάλλουν μέσω του διαδικτύου τη Ρόδο ανέξοδα ώστε οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να έχουν στη συνείδησή τους πως το νησί μας μπορεί να φιλοξενεί αυτού του είδους τις διοργανώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται γι’ αγώνα, αλλά για μια παρέλαση 50 αγωνιστικών αυτοκινήτων που ίσως πλαισιωθούν κι από αντίκες. Όλη η παραπάνω δράση αποτελεί μια σύμπραξή Δήμου μέσω της ΔΕΡΜΑΕ και του ΔΟΠΑΡ αλλά και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γι’ αυτό άλλωστε ο Νίκος Νικολής δήλωσε πως θα υπάρχει στήριξη σε κάθε αθλητική δράση για το καλό της Ρόδου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως και τις 14.00 οι δρόμοι απ’ όπου θα περάσουν τα αυτοκίνητα θα είναι κλειστοί με τα απαραίτητα κιγκλιδώματα για λόγους ασφαλείας και θα υπάρχει παράλληλα η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων, εκτός φυσικά από την Τροχαία.

Άλλωστε χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο διοικητής της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής Ρόδου αλλά και ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου ανέλυσαν τις πρώτες λεπτομέρειες ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά κατά τη διάρκεια της επίδειξης, κυρίως εντός πόλεως.

Στο δημαρχείο έδωσαν το «παρών» κι εκπρόσωποι από τους συλλόγους μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί αλλά και τα ΤΑΞΙ, αφού συνδρομή τους είναι η πιο καθοριστική για κάθε είδους διοργάνωση που αφορά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στο τέλος αυτής της πρώτης ενημέρωσης έπαιξε μέσω προτζέκτορα βίντεο από την επίδειξη του 2017, για να φανεί πώς αυτή προβλήθηκε μέσω του διαδικτύου κι αποτέλεσε ουσιαστικά μια διαφήμιση για τη Ρόδο.