Του χρόνου οι εργασίες στο Βενετόκλειο

Οι καινούριες πόρτες εισόδου/ εξόδου στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου θα είναι για την προσεχή αγωνιστική περίοδο οι μόνες εργασίες βελτίωσης της αθλητικής εγκατάστασης, καθώς αναβλήθηκαν για το 2019 οι επισκευές της ψευδοροφής και η αντικατάσταση των φώτων με λεντ (led), παρεμβάσεις σημαντικές για τις οποίες έχει εγκριθεί και κονδύλι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι εργασίες επρόκειτο να ξεκινήσουν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η ξύλινη οροφή του γηπέδου, στην οποία είναι τοποθετημένα τα φώτα, θα «ξηλωνόταν» και θα έμπαινε καινούρια, αυξάνοντας και το ύψος του χώρου, που θα εξυπηρετούσε καλύτερα το άθλημα του βόλεϊ.

Παράλληλα, θα γινόταν αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, που «καίγονται» κάθε λίγο και λιγάκι, με φώτα led, τα οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πιο οικονομικά σε κατανάλωση ρεύματος, άρα και πιο «πράσινα», σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η Πολιτεία για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, κι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

Η έναρξη των εργασιών αναβλήθηκε επ’ αόριστον, με μία όχι δεσμευτική απόφαση να μετατεθεί προς το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, δηλαδή τον Μάιο ή Ιούνιο του 2019! Τουλάχιστον, αυτό ειπώθηκε από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου κι έχει να κάνει ως επί το πλείστον με τη μερική μετατροπή των ίδιων των βελτιωτικών εργασιών αλλά και του κόστους. 

Οι αρμόδιοι φορείς έκριναν πως θα είναι πιο συμφέρουσα για τη συνολική λειτουργία του γηπέδου η καθαίρεση όχι της ψευδοροφής αλλά του «ταβανιού» του κλειστού γυμναστηρίου, η οποία και περισσότερο χρόνο απαιτεί αλλά και έξτρα χρήματα τα οποία δεν καλύπτονται με τις εκατό χιλιάδες ευρώ της ΓΓΑ. Ο Δήμος Ρόδου προθυμοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πληρώσει το έξτρα κόστος του συνολικού έργου και τους επόμενους μήνες θα προβεί σε προκήρυξη διαγωνισμού για να βρεθεί εργολάβος. 

Οι εργασίες για την οροφή και τα φώτα μπορεί να πήγαν πίσω εννέα μήνες, στην καλύτερη περίπτωση, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το Βενετόκλειο θα μείνει ως έχει. Ήδη έχουν μπει οι νέες θύρες (τελειώνει και το σοβάτισμα, θ’ αρχίσει το βάψιμο) ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες επιδιορθώσεις, όπως κάθε χρόνο. Ο χώρος θα καθαριστεί και θα βαφτεί ενώ θα αλλαχθεί και ο ένας πάγκος λόγω του σπασμένου πλεξιγκλάς.