Οριστικά ίδιες διαδρομές στο Run Greece Ρόδου

Όλα κυλούν όπως πρέπει στο θέμα της οργάνωσης του Run Greece για δεύτερη χρόνια στη Ρόδο και την πραγματοποίησή του την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην πόλη μας. Η προκήρυξη έχει ήδη καταρτιστεί από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου κι απομένει ο ΣΕΓΑΣ να την εγκρίνει για το τυπικό και να ξεκινήσουν οι εγγραφές, ηλεκτρονικά στην αρχή.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό, θα μπορούν να δηλώνουν τις συμμετοχές τους μέσω του run-greece.gr οι ενδιαφερόμενοι δρομείς, αλλά δυο βδομάδες μετά θα μπορούν να συμπληρώνουν και τα ειδικά έντυπα στα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου επί της Βύρωνος στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας», στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην είσοδο του «Ήχος και Φως» αλλά και στο ειδικό κιόσκι που θα στηθεί στον πεζόδρομο δίπλα από τον «Ακταίον».

Το σημαντικό πριν τους αγώνες είναι πως οι διαδρομές δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν. Θα είναι οι ίδιες με τις περσινές και γνώριμες για όσους έχουν λάβει μέρος στον Μαραθώνιο Ρόδου. Ο αγώνας έχει να κάνει με τα 5 και 10χλμ. αλλά και με τα 900μ. για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι Αγώνες 5χλμ και 10χλμ αλλά και ο Αγώνας Παιδιών έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας. Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα 10χλμ θα κάνουν αναστροφή  εκεί και θα διανύσουν δύο φορές τη διαδρομή (2 στροφές 5χλμ).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:
•   Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου
•   Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)
•   Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος

•  Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος
•  Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

•  Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου
•  Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)
•  Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)

•  Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)
•  Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Δ', Ε' και ΣΤ' Τάξης Δημοτικού, που είναι γεννημένοι/ες το 2007, 2008 και 2009.

Ο Αγώνας Παιδιών είναι απόστασης περίπου 900μ., δεν υπάρχει χρονομέτρηση και ως εκ τούτου δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα και κατάταξη τερματισάντων.
Σκοπός του αγώνα είναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού για όλα τα παιδιά. Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν τον αγώνα. Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής δίνεται σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση - Τερματισμός: Βωμός της Πατρίδας
•  Επί της παραλιακής Λεωφόρου Ελευθερίας, μπροστά στο Βωμό της Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού και Περιφέρειας
•   Με κατεύθυνση την παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά

•  Στροφή δεξιά στα φανάρια με κατεύθυνση προς το πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ
•  Στροφή αριστερά και είσοδος στον σταθμό ταξί
•  Έξοδος από τον σταθμό ταξί και στροφή αριστερά στην 7ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς τον Τερματισμό