Η αρχή του τέλους για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Συμπολίτης μας για την κατάσταση που επικρατεί στην Παλιά Πόλη αναφέρει τα εξής:

«Το είδαμε και αυτό ένοπλη ληστεία με το καλήμερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου μα σε τι σημείο έχουμε φτάσει επιτελούς ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, άλλα το γεγονός είναι ένα ότι πλέον κανένας δεν είναι ασφαλής εντός των τοίχων αφού ο ληστής είχε τόσο θάρρος και θράσος κατάφερε να ληστέψει την 36 χρονη με τόσο κόσμο να κυκλοφορεί και καταστηματάρχες της περιοχής φανταστείτε τι θα ακολουθήσει στο μέλλον από νέους επίδοξους ληστές... 

Φτάσαμε πλέον  σε σημείο μη αναστρέψιμο για τη Μεσαιωνική Πόλη. Ήταν μεγάλο πλήγμα για ένα μέρος με τόσους επισκέπτες να βρίσκεται παντελώς αφύλακτο και ειδικά το πρωί με τόσο κόσμο να κυκλοφορεί. Δυστυχώς κύριοι χάσαμε το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο κατρακύλα και φταίνε όλοι γι’ αυτό από τους υπεύθυνους φορείς μέχρι και τους κατοίκους της Μεσαιωνικής Πόλης, τόσα χρονιά αμέλειας ασυδοσίας και ανευθυνοτητας  οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. 

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει για τη Μεσαιωνική Πόλη από τις παράνομες καταλήψεις χώρων, τα παράνομα καταστήματα, την υπερβολική ένταση μουσικής των “παραδοσιακών καφενείων και ζαχαροπλαστείων” πάντα με βάση τις άδειες λειτουργίας τους, το γεγονός ότι 22:00 ακριβώς εξαφανίζεται  από τον χώρο οποιοδήποτε ίχνος αστυνομικής δύναμης.

Με βάση τα δεδομένα αυτά λογικό είναι κάποιοι να παίρνουν θάρρος και να κάνουν ό,τι θέλουν. Αλήθεια το θέμα με το αστυνομικό τμήμα εντός των τειχών γιατί θάφτηκε; Μήπως το εξαφάνισαν μερικοί για να μην τους χαλάσουν την “πιάτσα”;».