Στην ανακρίτρια δύο αδέλφια που  χτύπησαν και λήστεψαν αλλοδαπούς στη Ρόδο

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασαν χθες δύο νεαρά παιδιά, αδέλφια, που μαζί με άλλα τρία άτομα κατηγορούνται ότι χτύπησαν και λήστεψαν τέσσερις αλλοδαπούς από το Μπανγκλαντές!

Τα περιστατικά είχαν σημειωθεί πέρυσι το καλοκαίρι και σε βάρος του 15χρονου και του 18χρονου αδελφού του καθώς και των λοιπών τριών συγκατηγορούμενών τους ηλικίας 16, 16 και 19 ετών, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Έτσι χθες τα δύο αδέλφια προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν αρνούμενα τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος και ο 15χρονος αποδέχτηκαν ότι υπήρξε συμπλοκή, όμως επειδή οι αλλοδαποί πρώτοι τους προκάλεσαν, ενώ αρνήθηκαν ότι κρατούσαν μαχαίρι και πως επρόκειτο για ένα μικρό σουγιά. Επίσης οι ίδιοι είπαν πως σε καμία περίπτωση δεν επικαλέστηκαν το όνομα κόμματος όταν συνεπλάκησαν μαζί με τους αλλοδαπούς.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατηγορία που βαραίνει τα δύο αδέλφια είναι ληστεία από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση κατά παθόντων, η επιλογή των οποίων έγινε λόγω εθνικής – εθνοτικής καταγωγής και παράνομη οπλοφορία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 31 Ιουλίου 2017 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου 31χρονος αλλοδαπός από το Μπανγκλαντές και κατήγγειλε ότι στις 29 Ιουλίου στις 10 το βράδυ και ενώ βρισκόταν στη οδό Σωκράτους στην Παλιά Πόλη, τον πλησίασαν έξι άτομα ηλικίας 14-17 ετών του επιτέθηκαν και αφού τον έβρισαν για την εθνικότητά του, ένας εξ αυτών, την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο τον χτύπησε στο πρόσωπο με χαστούκι ρίχνοντας τον στο έδαφος και προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό στο εσωτερικό του στόματός του. Επίσης από το χτύπημα του έπεσε το κινητό, το οποίο και ο δράστες το αφαίρεσαν και εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή.

Επίσης στις 31 Ιουλίου 2017 εμφανίστηκε στην αστυνομία και δεύτερος αλλοδαπός από το Μπανγκλαντές ηλικίας 25 ετών, ο οποίος και αυτός κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από ομάδα νεαρών.

Ειδικότερα, ο 25χρονος αλλοδαπός είπε πως στις 29 Ιουλίου περίπου στις 11.30 το βράδυ και ενώ πουλούσε ως μικροπωλητής τα εμπορεύματά του στο Ρολόι στην Παλιά Πόλη, τον πλησίασαν πέντε άτομα και οι δύο από αυτούς αφού τον σταμάτησαν, του είπαν ότι ανήκουν σε συγκεκριμένο κόμμα και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν την τσάντα με τα εμπορεύματά του.

Έπειτα ένας εκ των πέντε του προέταξε ένα στιλέτο προκειμένου να τον φοβίσει, ενώ όλοι μαζί τον χτύπησαν, τον έριξαν στο έδαφος όπου τον ξυλοκόπησαν σε όλο του το σώμα, προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι και στο πόδι. Οι δράστες έφυγαν αφού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ.

Οι καταγγελίες όμως για παρόμοια περιστατικά δεν σταμάτησαν εκεί. Την 1η Αυγούστου 2017 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από 30χρονο αλλοδαπό από το Μπανγκλαντές πως στις 29 Ιουλίου στις 11.30 το βράδυ και ενώ πουλούσε τα εμπορεύματά του στη περιοχή Ρολόι στην Παλιά Πόλη τον πλησίασαν έξι άτομα και του πήραν μέρος των εμπορευμάτων.

Όταν δε ο 30χρονος αντέδρασε, τότε – είπε πως- ένας εκ των δραστών έβγαλε μαχαίρι και του πήρε όλο το εμπόρευμα, λέγοντάς του πως ανήκει σε συγκεκριμένο κόμμα και πως αν δεν του αρέσει, να φύγει από την Ελλάδα.

Τέλος, την 1η Αυγούστου 2017 κατήγγειλε στην αστυνομία και ένας ακόμη 23χρονος από το Μπανγκλαντές πως στις 21 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ και ενώ πούλαγε τα εμπορεύματά του ως μικροπωλητής στην Πλατεία Σύμης, τον πλησίασαν τέσσερα άτομα και του ζήτησαν να τους δώσει την πραμάτια του.

Όταν όμως ο 23χρονος αρνήθηκε να τους τα δώσει δωρεάν, τότε τον χτύπησαν με μπουνιές και χαστούκια στο πρόσωπο λέγοντάς του πως είναι από συγκεκριμένο κόμμα και να πάει στη χώρα του και τράπηκαν σε φυγή.