Συνεχίζονται οι εργασίες σε κεντρικά σημεία στην πόλη της Ρόδου

Στις εργασίες αναβάθμισης της εικόνας και «ευταξίας» που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, κ. Μιλτιάδης Παγκάς.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Πρόεδρος, αυτή τη στιγμή, στην πόλη της Ρόδου βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα έργα, τα περισσότερα από τα οποία γίνονται στο κέντρο και θέλησε να κάνει μία ενημέρωση έτσι ώστε ο κόσμος να αποφεύγει τις περιοχές αυτές.

Καταρχήν, σήμερα, αναμένεται να κλείσει περιμετρικά το Νιοχώρι, εκεί που είναι οι πεζόδρομοι, ώστε να τοποθετηθούν τα κάγκελα. Συγκεκριμένα, η οδός Αμαράντου και όλο το τετράγωνο πέριξ, μέχρι τη Santa Maria και την οδό Μανδηλαρά.

Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείσουν οι κάθετοι σε αυτούς δρόμοι, η Δηλμπεράκη, η Ίωνος Δραγούμη κτλ., δηλαδή όπου υπάρχουν πεζόδρομοι που έχουν χαρακτηριστεί έτσι με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου.

Και εκεί, λοιπόν, θα τοποθετηθούν κάγκελα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή στο Νιοχώρι, για λόγους ασφάλειας και αισθητικής, όπως είπε ο Πρόεδρος. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι στο κέντρο έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση με τα κάγκελα, τα παγκάκια και διάφορες μικροπαρεμβάσεις που έχουν γίνει στους πεζόδρομους όπως η Λαμπράκη, η Θεοδωράκη κτλ.

Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία με τις διαγραμμίσεις και σήμερα αναμένεται να παραμείνει κλειστή η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου  καθώς δεξιά και αριστερά, μέχρι το τέρμα της, θα γίνουν κίτρινες και μπλε διαγραμμίσεις, για την προσωρινή στάθμευση, για τους μόνιμους κατοίκους κτλ.

Επίσης, γίνονται εργασίες καλλωπισμού μπροστά από το κτίριο των προσκόπων και δημιουργείται και ένα ψηφιδωτό εκεί με Ιβίσκο και ελάφια, ενώ διπλασιάστηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην πλατεία της Ακαδημίας για να αναδειχθούν τα κτίρια της Ακαδημίας και των προσκόπων.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο καθαρισμός και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Ροδιακής Έπαυλης ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν και τα δύο σιντριβάνια που υπάρχουν εκεί, έπειτα από πολύ καιρό, και, σιγά-σιγά, όταν ξεκινήσουν και οι μεγάλες εργολαβίες για την ανακαίνιση του εμβληματικού κτιρίου, πιστεύουν ότι μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα θα δοθεί στο Ροδιακό λαό καθώς πρόκειται για ένα Μνημείο που πρέπει να είναι προσβάσιμο, όπως τόνισε ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά στη μεγάλη αυτή παρέμβαση, τελειώνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ευελπιστούν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη της χρονιάς ωστόσο δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν.

Μία ακόμη παρέμβαση είναι αυτή στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων όπου γίνεται πιλοτικά η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, παράλληλα με τα συνεργεία του Δήμου που ολοκληρώνουν τις ασφαλτοστρώσεις. Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Παγκάς, πραγματικά η περιοχή εκεί έχει αλλάξει εντελώς όψη. Πρόκειται για την περιοχή από την αεροπορία μέχρι το Βενετόκλειο και από την άλλη μεριά μέχρι τον Άη-Γιάννη.

Για τους ελέγχους
Όσον αφορά στους ελέγχους που διενεργούνται αυτό το διάστημα από τα συνεργεία του Δήμου με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., καθημερινά, ο Πρόεδρος σχολίασε ότι κάνουν μία δουλειά που έπρεπε να κάνει  από μόνος του ο πολίτης, δηλαδή να φροντίζει τον περιβάλλοντα χώρο και «τα του οίκου του».

 Ανέφερε, ακόμη, ότι, αυτέ τις ημέρες έχουν παρατηρήσει ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα κιόσκια στην παραλιακή ενώ προβλέπονται 28 και κάνουν ενέργειες για την αφαίρεσή τους. Πάντως, ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να πει ότι καλό είναι που γίνονται οι έλεγχοι, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει πολύ και παραμένει δυστυχώς ίδια.

Σχετικά με την κατάσταση στο νεκροταφείο, τέλος, τις  προηγούμενες ημέρες υπήρχαν κάποια προβλήματα εκεί αλλά έχουν τακτοποιηθεί πλήρως, αφού και η Υπηρεσία Πρασίνου και η Υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν παρέμβει. Επίσης, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχαν με τις διαρροές σε τρία σημεία αφού, μετά από αρκετό καιρό, ήρθε η ΔΕΥΑΡ. Έτσι, αυτή τη στιγμή το κοιμητήριο του Ταξιάρχη βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν και οι εργολαβίες για την ανάπλαση όλης της περιοχής από το κοιμητήριο μέχρι το εμπορικό λιμάνι.