Στάση αναμονής για  τις συμμετοχές στο τοπικό ΜΤΒ

Παρά το ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας έγινε τον περασμένο μήνα στις Σέρρες, η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου δείχνει εμπράκτως ότι είναι διατεθειμένη ν’ αλλάξει ο χαρακτήρας του αθλήματος προς το καλύτερο και δίνει όσο γίνεται περισσότερες επιλογές γι’ αγώνες στους αθλητές και τις αθλήτριες της περιοχής μας.

Για το λόγο αυτόν διεξάγεται και το αναβληθέν από τον περασμένο Μάρτιο Τοπικό Πρωτάθλημα Mountain Bike & Cross Country στην περιοχή του Αγίου Σουλά και συγκεκριμένα στο πάρκο εκεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, για Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα, Παμμπαίδες-Παγκορασίδες, Παίδες-Κορασίδες, Έφηβους-Νεανίδες και Άνδρες-Γυναίκες, καθώς επίσης και Μάστερ με ώρα έναρξης στις 9.30.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία  μέχρι την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο email   tedodekanisou@gmail.com. Σωματείο που δεν συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες.

Στον αγώνα θα υπάρξει σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις αναπτυξιακές κατηγορίες αφού τα παιδιά λατρεύουν να συμμετέχουν σε αγώνες στο χώμα κάτω από τις καλύτερες οργανωτικές συνθήκες, ενώ υπάρχει στάση αναμονής για το τι θα γίνει τελικώς με τις μεγαλύτερες αγωνιστικές κατηγορίες.

Επειδή στα Δωδεκάνησα δεν υπάρχουν αθλητές που ν’ ασχολούνται αποκλειστικά με την ορεινή ποδηλασία, υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξουν αρνητικό ρόλο όσον αφορά τις συμμετοχές των «μεγάλων» τα Πανελλήνια στην πίστα. Βάσει προγράμματος της ΕΟΠ, από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο αυτό των Ανδρών-Γυναικών αλλά και το  Όμνιουμ σε Παίδες-Κορασίδες κι Εφήβους-Νεανίδες.

Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα στον  Άγιο Σουλά:
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δασικοί δρόμοι – μονοπάτια
1. Διαδρομή    700 μέτρα ανά γύρο: ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ - ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ
2. Διαδρομή    800 μέτρα ανά γύρο: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
3. Διαδρομή  1200 μέτρα ανά γύρο: ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ:
Μίνι Μικρά:  Έναρξη 09:30, διάρκεια αγώνα 15'
Μίνι Μεγάλα:  Έναρξη 09:50, διάρκεια αγώνα 20'
Παμπαίδες - Παγκορασίδες: Έναρξη 10:15, διάρκεια αγώνα 30'
Παίδες - Κορασίδες:  Έναρξη  11:00, διάρκεια αγώνα 40'
Γυναίκες – Νεανίδες:  Έναρξη 12:00, διάρκεια αγώνα 45'
Άνδρες – Έφηβοι:  Έναρξη 13:00, διάρκεια αγώνα 60'
Μάστερς Έναρξη 14:10, διάρκεια αγώνα 50'