Κολοσσός: Στο Βενετόκλειο γι’ αρχή και βλέπουμε…

Εν τέλει, ίσως και να μην είναι τόσο εφικτή η χρησιμοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου των Καλυθιών ως έδρα αγώνων για τον Κολοσσό H Hotels παρά το γεγονός ότι ακόμη «αιωρείται» η απόφαση της μετακόμισής του ή όχι από το Βενετόκλειο.

Ναι μεν έχουν γίνει συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, ναι μεν έχουν υπάρξει προφορικές δεσμεύσεις για την άμεση διευθέτηση των προϋποθέσεων από τον ΕΣΑΚΕ να φιλοξενήσει το γήπεδο αγώνες της Basket League, ναι μεν βρέθηκε – και πάλι στο προφορικό – λύση για να βρεθούν τα χρήματα για τις απαραίτητες εργασίες όμως το σίγουρο τη δεδομένη στιγμή είναι ένα: ο Κολοσσός H Hotels θα ξεκινήσει τη σεζόν στο Βενετόκλειο και εν συνεχεία …βλέπουμε!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η προετοιμασία των «θαλασσί», που αρχίζει σε 17 μέρες, θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου. Εκεί θα γίνουν και τα φιλικά με το Ρέθυμνο Cretan Kings στα τέλη Σεπτέμβρη, εκεί θα διεξαχθεί και το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, με το Λαύριο, για το Κύπελλο Ελλάδας στις 3 Οκτωβρίου.

Λογικά, αφού το πρώτο τζάμπολ της Basket League είναι μόλις τρεις μέρες μετά, στη φυσική του έδρα θα διεξαχθεί και το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Προμηθέα Πάτρας.

Ακόμη και αν οι εργασίες στο γήπεδο των Καλυθιών ξεκινούσαν σήμερα κιόλας (που δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ειδικά όσο ζυγώνει ο Δεκαπενταύγουστος), δεν υπάρχουν επαρκή χρονικά περιθώρια για να είναι όλα έτοιμα στις 6 Οκτωβρίου.

Επομένως, ο Κολοσσός H Hotels φαίνεται πως μένει στο Βενετόκλειο μέχρι νεοτέρας… θα πρέπει, εξάλλου, θα βγάλει σύντομα και τα διαρκείας του κι αυτά απαιτούν συγκεκριμένες θέσεις!

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και η ομάδα της Καλλιθέας η οποία θα παίξει για πρώτη φορά στη Γ’ εθνική. Ένα μέρος των εργασιών – όπως η αλλαγή των μπασκετών, για παράδειγμα – είναι απαραίτητο και για τη συμμετοχή της Καλλιθέας στο τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα, όχι όμως και η τοποθέτηση καμερών και συστημάτων ασφαλείας που είναι βασικό κριτήριο για την Basket League και τον Κολοσσό H Hotels.