Εξελίξεις στο  Φράγμα Σχοινά  και στον Βιολογικό  της Καρπάθου

Κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε το Φράγμα Σχοινά στην Κάρπαθο, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία του χειμάρρου εκροής του, αναφορικά με το θέμα της αποκατάστασής του.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Δημάρχου Καρπάθου κ. Ηλία Ανδρ. Λάμπρου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ. Σ. « υπάρχει η διαβεβαίωση ότι εντός του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και η χρηματοδότησή της από το Υπουργείο.»

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του τόνισε: «Θεωρώ ότι ο χρόνος αντίδρασης του Υπουργείου από τα τέλη Ιουνίου (όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) έως σήμερα ήταν πολύ ικανοποιητικός για εμάς. Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χ. Κασίμη για την άμεση ανταπόκρισή του.»

Σχετικά με τον Βιολογικό, ολοκληρώθηκαν οι τελικές δοκιμές πριν την ενεργοποίηση της λειτουργίας του. Μάλιστα, ένα από τα υπολειπόμενα θέματα και συγκεκριμένα η εγκατάσταση ενός μετασχηματιστή, απαραίτητου για τη λειτουργία του εργοστασίου του Βιολογικού, πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Δημάρχου, το ζήτημα της απαραίτητης τηλεδιαχείρισής του - ώστε να μπορέσει να γίνει και η τελική ρύθμιση των αντλιών του Βιολογικού, και να τεθεί συνεπώς σε λειτουργία- θα λυθεί όσο πιο σύντομα γίνεται.