Ικανοποιημένος για το πλαφόν στα καύσιμα είναι ο περιφερειάρχης

Ικανοποιημένος από την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), να ζητήσει την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων για περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες αυτές κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καθώς ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και το Νότιο Αιγαίο.

Όπως είναι γνωστό η ΡΑΕ με εισήγησή της ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας να επιβληθεί ανώτατη τιμή στις τιμές των καυσίμων για 17 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, προτείνοντας να ισχύσει το καθεστώς μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επ’ αυτού του θέματος ο περιφερειάρχης μίλησε για δικαίωση και τόνισε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν εκείνη που πριν από ένα μήνα είχε πάρει την πρωτοβουλία να αναδείξει το θέμα και να ζητήσει την παρέμβαση των αρμοδίων, στέλνοντας μάλιστα και σχετικές επιστολές.

«Η απόφαση της ΡΑΕ να προχωρήσει σε αποστολή γνωμοδότησης προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας για τις τιμές των καυσίμων στα νησιά είναι μία απόφαση που έρχεται μετά από παρέμβαση που έκανε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πριν από ένα μήνα, για την υπερβολική τιμή των καυσίμων στα περισσότερα νησιά, καθώς σε κάποια νησιά οι τιμές βρίσκονται σε ακραία όρια» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος προσθέτοντας ότι το θέμα έχει να κάνει με την ισότητα και την ισονομία που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα επίπεδα και ότι αυτό δεν μπορεί να το θυμάται το κεντρικό κράτος μόνο όταν πρόκειται να… πάρει από τα νησιά.

«Σε ορισμένα νησιά η τιμή φλερτάρει με το ποσό των 2 ευρώ, ορισμένες φορές, μάλιστα εγώ έχω δει και τιμή 2,04 ευρώ. Αν δει κάποιος τις τιμές των καυσίμων στο Λεκανοπέδιο θα δει πόσο μεγάλη είναι η επιβάρυνση στην τοπική οικονομία και στον τοπικό πληθυσμό και τι σημαίνει αυτό για την ανταγωνιστικότητα μίας οικονομίας.
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ υπήρχαν για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών οικονομιών. Η απόφαση αυτή της ΡΑΕ είναι μία ακόμα δικαίωση μίας πολιτικής πρωτοβουλίας της περιφέρειάς μας.

Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο παρακολουθούμε το θέμα και περιμένουμε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης να συντονίσει όλα τα υπουργεία για να γίνει η παρέμβαση που πρέπει ώστε να οι τιμές στα νησιά να είναι αντίστοιχες με τις τιμές στην υπόλοιπη χώρα. Όποτε διεκδικούμε με έναν τεκμηριωμένο τρόπο προχωρούν τα θέματά μας σωστά» κατέληξε ο περιφερειάρχης.