Στην ανακρίτρια δύο Ροδίτες για καλλιέργεια χασισόδενδρων

Τη Δευτέρα το πρωί θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου 34χρονος και 30χρονος από χωριό του νησιού μας, οι οποίοι βρέθηκαν να κατέχουν δενδρύλλια κάνναβης, και ποσότητες ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους αστυνομικοί του Τμήματος Νότιας Ρόδου για δύο άτομα που διαθέτουν δενδρύλλια κάνναβης. Έτσι προχθές βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον 34χρονο και παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έρευνα στο σπίτι του,  όπου και βρήκαν δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους 0,68 και 0,75 μ., δύο αποξεραμένα μετά από επεξεργασία δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους 0,32 και 0,21 μ., μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία λάμπα φθορίου,  τις οποίες χρησιμοποιούσε για την ανάπτυξη των φυτών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο και εν συνεχεία ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του 30χρονου,  όπου εντοπίστηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου και 0,16 μ. καθώς και μικροποσότητα κάνναβης βάρους 8 γραμμαρίων.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρους τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δύο άνδρες κρατούνται και τη Δευτέρα το πρωί συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο θα προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν.