Κ. Ταρασλιάς: Η ΝΔ μου έδωσε το χρίσμα του ανεξάρτητου

«Η Ν.Δ κατάφερε να μου δώσει το χρίσμα του ανεξάρτητου». Αυτό δήλωσε, μετά την απόφαση της ΝΟΔΕ να χρίσει υποψήφιο για τον δήμο της Ρόδου τον Αντώνη Καμπουράκη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, στην ΕΡΤ Ρόδου, το στέλεχος της Ν.Δ, Κώστας Ταρασλιάς.

Ανέφερε ότι η απόφαση στήριξης του Αντώνη Καμπουράκη ελήφθη εν κρυπτώ σε συνάντηση που έγινε στη Ρόδο παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, Λευτέρη Αυγενάκη και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στα μέλη του κόμματος ως απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ μας ενημέρωσαν ότι ο Αντώνης Καμπουράκης είναι προσωπική επιλογή του προέδρου της Ν.Δ και θα έπρεπε να υπακούσουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι τραγικό να μην ακολουθούνται οι διαδικασίες.
«Πάντως προκαλεί εντύπωση, είπε, το γεγονός ότι ενώ είχαμε την τραγωδία στο Μάτι, ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε ως προτεραιότητα να δώσει χρίσματα στη Ρόδο».

ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΜΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΔΗ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skyrodos.gr, στην απόφαση να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Καμπουράκη, στον δήμο της Ρόδου, έπαιξαν ρόλο κινήσεις της πρώην βουλευτού κ. Μίκας Ιατρίδη, που ήθελε να ήταν υποψήφια δήμαρχος.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:
«Αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο και πώς οδηγήθηκε εσπευσμένα η ΝΟΔΕ σε απόφαση να στηρίξει τον Αντώνη Καμπουράκη.

Τα όσα αποκαλύπτουμε είναι καλή τροφή για ρεπορτάζ και ...τηλεφωνήματα! Είναι πληροφορίες ακριβείς κι επομένως δεν χωρούν ...αμφισβητήσεις...

Η μεθόδευση, προκάλεσε αρνητικά σχόλια και όλοι διερωτώνται τι συνέβη και τελικά ΟΛΑ έγιναν τόσο γρήγορα και μέσα στα …μπάνια του λαού!

Φυσικά λέμε και επαναλαμβάνουμε πως πέραν των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν, η υποψηφιότητα είναι ισχυρή και μπορεί να είναι και μοναδική λύση για να αλλάξει εικόνα η πόλη και το νησί, αφού ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και βλέψεις για μεγάλα πράγματα!

Τη μεθόδευση της ανακοίνωσης όμως της υποψηφιότητας, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί έγινε με τέτοιο τρόπο και χωρίς  “ομαλότητα” που θα έφερνε και μεγαλύτερη συναίνεση!

Πριν από λιγότερο από μήνα, στην Αθήνα μετέβη η Μίκα Ιατρίδη, η οποία συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε μια συνεννόηση για τα τεκταινόμενα της περιοχής. Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να αποφύγει την συμμετοχή της στο προσεχές ψηφοδέλτιο για το Κοινοβούλιο, δέχθηκε ευχαρίστως την εναλλακτική πρόταση που η ίδια διατύπωσε: ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, υποψήφια με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μη γνωρίζοντας τους σχεδιασμούς άλλων ομάδων αλλά και τη θέληση του Αντώνη Καμπουράκη να αναμειχθεί στα κοινά, δέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόταση της Μίκας Ιατρίδη.

Η ίδια επιστρέφοντας στη Ρόδο, θέλησε κατά την προσφιλή πολιτική τακτική της να κάνει γνωστή τη συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη, “κόβοντας τον βήχα” σε μνηστήρες του Δημαρχιακού θώκου! Αυτή όμως η δημοσιοποίηση, έκανε τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης (τον δεύτερο και δεν κάναμε λάθος) να αμυνθεί και να επιτεθεί συνάμα…

Η όλη στροφή ξεκίνησε με τον καβγά στον ΠΡΟΤΟΥΡ και ακολούθησε η βιαστική άφιξη του Γραμματέα του κόμματος της ΝΔ στη Ρόδο κ. Αυγενάκη, που έδωσε τις “ευλογίες” για γρήγορη και παράτυπη απόδοση στήριξης από τη ΝΟΔΕ στον Αντώνη Καμπουράκη και επαναφέροντας τη Μίκα Ιατρίδη στο ψηφοδέλτιο για τη Βουλή!

Μάλιστα λέγεται πως ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης δήλωνε πανέτοιμος για τον νέο αγώνα του, κάνοντας όμως τώρα στροφή σε άλλα ενδιαφέροντα.

Η βιαστική ανακοίνωση λοιπόν είχε συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος επετεύχθη, αδειάζοντας όμως παράλληλα και στελέχη όπως τον Κώστα Ταρασλιά και τον Μανώλη Καμπουρόπουλο. Αυτοί τώρα δηλώνουν δυσαρεστημένοι, έτοιμοι να είναι υποψήφιοι ή να συνενωθούν σε ένα σχήμα, στο οποίο θα βρίσκεται και ο Στράτος Καρίκης.

Τα πράγματα γίνονται ρευστά και τα γεγονότα τρέχουν καθημερινά πλέον. Η περίοδος των προεκλογικών αγώνων για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, μόλις ξεκίνησε…»