Το… ψάχνει η ΕΟΠ για το Πανελλήνιο των «μικρών»

Μετά την αναβολή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, η ΕΟΠ ανακοίνωσε με έγγραφό της προς τα σωματεία στις 3 Αυγούστου, ότι τελικώς η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου.

Ο τόπος ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός, ούτε κι έχει αναφερθεί κάτι από επίσημα χείλη για το πού προσανατολίζονται οι διοργανωτές όσον αφορά τη φιλοξενία του.

Έτσι, τα σωματεία περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις και κυρίως τα μετακινούμενα από νησιά, όπως είναι τα δικά μας, αλλά κι αυτά της Κρήτης. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν να γίνει στη Λάρισα από 27 έως 29 Ιουλίου αλλά το γεγονός ότι εκεί το σαββατοκύριακο, 28-29, επρόκειτο να γίνει το Πανελλήνιο Νέων του στίβου είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ποδηλατικά σωματεία να βρουν δωμάτια για τη διαμονή τους.

Στη συνέχεια ορίστηκε στη Βορειοανατολική Αττική το ίδιο τριήμερο, με τις φονικές πυρκαγιές λίγες μέρες νωρίτερα να οδηγούν την ομοσπονδία σε αναβολή. Πάντως, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η ΕΟΠ περιμένει κάποια συνεργασία με χορηγίες ή αρωγή από την τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά τη διαμονή και διατροφή ή μετακίνηση των αποστολών.

Έτσι, είναι πολύ πιθανόν να γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν πολύ οικονομικώς οι σύλλογοι και ν’ ανακοινωθεί όταν πρέπει ο οριστικός τόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης.