Χέρι χέρι συνεχίζουν ΕΠΣΔ και Περιφέρεια

Η εξέλιξη της προσπάθειας να αναβαθμιστούν ουκ ολίγα ποδοσφαιρικά γήπεδα στα Δωδεκάνησα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν χθες ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο σύμβουλος του τελευταίου σε τεχνικά θέματα, Στέργος Στάγκας.

 Η συζήτηση, η οποία έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, περιστράφηκε γύρω από τα έργα στα γήπεδα Λάρδου, Απολλώνων, Παστίδας, Φανών, γυμνασίου Ιαλυσού, Σύμης, Λειψών, Καρπάθου, Αφάντου και  Έμπωνα, ενώ μέρος της αφιερώθηκε στην προετοιμασία του διαγωνισμού που αφορά την τοποθέτηση τάπητα προδιαγραφών UEFA Pro στο ενωσιακό γήπεδο στο Καρακόνερο (τον διαθέτουν ελάχιστα ελληνικά γήπεδα), η οποία μπήκε στην τελική ευθεία.

Εντός των επόμενων ημερών θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού, Νίκο Νικολή, καθώς και τον Στέργο Στάγκα, ώστε να κατατεθούν από την  Ένωση προτάσεις τόσο για τη δημιουργία νέων ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων, όσο και για τις βελτιώσεις στις ήδη υπάρχουσες, με την τοποθέτηση νέου συστήματος ηλεκτροφωτισμού και την αναβάθμισή του σε όσα γήπεδα τον διαθέτουν.

Το επόμενο ραντεβού ανάμεσα στον Παναγιώτη Διακοφώτη, τον Γιώργο Χατζημάρκο και τους Νίκο Νικολή και Στέργο Στάγκα κλείστηκε για τον Σεπτέμβριο. Το “παρών” θα δώσουν και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, ώστε να γίνει συζήτηση για τον προγραμματισμό των παρεμβάσεων που θα γίνουν, με τη συνδρομή της ΕΠΟ, σε περισσότερα γήπεδα (βελτιώσεις και νέοι τάπητες στους αγωνιστικούς χώρους).

Η χθεσινή επαφή επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις της ΕΠΣΔ με την Περιφέρεια, με την πρώτη να αναφέρει στην ανακοίνωσή τους πως «το κλίμα της συνάντησης για ακόμη μία φορά ήταν πολύ θετικό με τις καλύτερες προθέσεις για την άμεση υλοποίηση των προτάσεων της Ένωσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανταποκρινόμενο στις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρό από την ανάληψη των καθηκόντων του έως και σήμερα».