Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 53ης Έκθεσης Κρεμαστής

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της 53ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει για μία ακόμα χρονιά χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάτοικοι του νησιού και τουρίστες θα την επισκεφτούν σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, που περιλαμβάνει και πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τα εγκαίνια έγιναν στις 8.30 το βράδυ παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων στον ανθόκηπο της Κρεμαστής.

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Φλεβάρης και Φιλήμονας Ζαννετίδης, η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Μανδρακός, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι συλλόγων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Αυγούστου, και θα παραμένει ανοιχτή από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ. 
Στους χώρους της θα φιλοξενηθούν 22 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν είδη λαϊκής τέχνης, είδη διατροφής και χειροτεχνίας, κλπ.


H Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής της Ρόδου κλείνει φέτος 53 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Από το 1965, σε μια διοργάνωση που συνεχώς αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται, αναδεικνύονται τα προϊόντα της ελληνικής χειροτεχνίας, της λαϊκής τέχνης και της ελληνικής γης.  Ελαιόλαδο, κρασί, μελισσοκομικά, γαλακτοκομικά, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, βότανα, αλλαντικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, άλευρα, χειροτεχνήματα και γλυπτά δίνουν το δυναμικό “παρών” σε μια έκθεση θεσμό που φέτος έχει τη σφραγίδα της. 

Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής αποτελεί αναμφισβήτητα το μακροβιότερο πολιτιστικό γεγονός στο νησί της Ρόδου. Η ιστορία της ξεκινά το 1965, οπότε και εγκαινιάσθηκε η 1η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής από τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Ιωάννη Ζίγδη. Από τότε και μέχρι σήμερα διεξάγεται κάθε χρόνο τις ίδιες περίπου ημερομηνίες, ώστε να συμπίπτει χρονικά με τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, κατά την οποία γιορτάζει και ο τοπικός Ιερός Ναός της Παναγίας της Καθολικής.

Χρόνο με το χρόνο, οι επισκέπτες της Έκθεσης είναι όλο και περισσότεροι. Παράλληλα, η Έκθεση εξελίσσεται παράλληλα με την τοπική οικονομία, φιλοξενώντας όλο και περισσότερα προϊόντα και εκθέτες ώστε να αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελληνική Χειροτεχνία, Καινοτομία και Πρωτογενή Παραγωγή.