Πώς διαμορφώνεται το τοπίο για τις υποψηφιότητες σε Περιφέρεια και Δήμο

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο για τις υποψηφιότητες σε Περιφέρεια και Δήμο

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο για τις υποψηφιότητες σε Περιφέρεια και Δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2094 ΦΟΡΕΣ

Θέσεις μάχης για τους υποψηφίους

Νωρίς φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Ρόδου, αλλά επειδή μεσολαβούν αρκετοί μήνες μέχρι τον Μάιο, οπότε θα γίνουν οι εκλογές, υπάρχουν πολλά περιθώρια ανατροπών.

Στην ουσία πάντως οι εξελίξεις και οι διεργασίες πυροδοτήθηκαν από την αιφνιδιαστική κίνηση της Νέας Δημοκρατίας, που ανατρέποντας την πεποίθηση ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» έσπευσε να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να υποστηρίξει τον κ. Γ. Χατζημάρκο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον κ. Αντ. Καμπουράκη στον Δήμο Ρόδου.
Η ανακοίνωση αυτή επέκτεινε τις διεργασίες και αναμένεται ότι το σκηνικό των υποψηφιοτήτων θα καθοριστεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, αν και ως έθεσαν αλλάζουν πολλά πράγματα στην πορεία.
Το αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τηρείται σιγή ιχθύος για το ποιούς θα υποστηρίξει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει έντονη φημολογία και σεναριολογία.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το σκηνικό των υποψηφιοτήτων καταγράφεται ως εξής:
Μόνος δεδομένος υποψήφιος αυτή τη στιγμή (και επισήμως πια) είναι ο νυν Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος που έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Χατζημάρκος θα στηριχθεί στον κορμό του συνδυασμού των προηγούμενων εκλογών, θα χρειαστεί όμως να εισαχθεί και με νεά πρόσωπα αφού αρκετοί εκ των πρώην συνεργατών του έχουν διαχωρίσει τη θέση τους (Χ. Κόκκινος, Ηλ. Ζωγραφίδης, Π. Κουνάκης, Αγγ. Ανανίας, Θ. Λειβαδάρου κ.α.).

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μανόλη Γλυνού, που έχει αναδειχθεί τελευταία στο προσκήνιο.
Ο κ. Γλυνός, θα ανακοινώσει εντός του Σεπτεμβρίου την απόφασή του και σε περίπτωση που αποφασίσει να ηγηθεί συνδυασμού, θα στηριχθεί σε υποψήφιους της παράταξης Μαχαιρίδη, αλλά και σε νέα πρόσωπα.
Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Στο τραπέζι πάντως, βρίσκεται το όνομα του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού (παρότι ο ίδιος είναι αρνητικός σε μια τέτοια υποψηφιότητα) ενώ συζητούνται και άλλα ονόματα όπως αυτό του κ. Μιχάλη Κόκκινου, του βουλευτή Κυκλάδων κ. Νίκου Συρμαλένιου, του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ηλία Καματερού αλλά και άλλων στελεχών.
Στο πλαίσιο της φημολογίας υπάρχει το σενάριο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του κ. Μαν. Γλυνού, γεγονός που θεωρείται αρκετά δύσκολο αλλά όχι απαγορευτικό.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ
Στον Δήμο Ρόδου, υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται πιο περίπλοκα.
Ο νυν Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, θα είναι εκ νέου υποψήφιος με απώλειες όμως από τον συνδυασμό του (Γ. Περδίκης, Αθ. Κωνσταντίνου) ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι μαζί του ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγ. Μανδρακός και μια σειρά στελεχών που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην προεκλογική μάχη. Στη φάση όμως αυτή καθορίζει τη στρατηγική του και επιδιώκει ευρύτερες συμμαχίες.

Φημολογείται πάντως ότι ήδη έχουν σπεύσει να συμπαραταχθούν μαζί του αρκετά στελέχη του αυτοδιοικητικού χώρου και αρκετά νέα πρόσωπα.
Ο κ. Στράτος Καρίκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος και επιδιώκει εμμέσως πλην σαφώς να υποστηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πάντως εξετάζει και την πιθανότητα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος ο βουλευτής κ. Δημήτρης Γάκης.
Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος έχει ήδη ανακοινώσει ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς, που φέρεται να έχει αρκετά στελέχη στο πλευρό του, ενώ κινήσεις θα πρέπει να αναμένονται και από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Ρόδου κ. Χ. Χατζηευθυμίου.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο