Παναγιώτης Γιαννάκης: Ένας «θρύλος» περιδιαβαίνει τη Ρόδο

Καλοκαίρι, διακοπές, Ρόδος φαίνεται πως είναι αλληλένδετες έννοιες για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, εκ των «θρύλων» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, και ως παίκτης και ως προπονητής.

Ο «δράκος» - για τους μυημένους στο άθλημα – είναι τακτικός επισκέπτης στο νησί, έχει αποκτήσει δεκάδες φίλους και με κάθε δυνατή ευκαιρία φροντίζει να περνάει μερικές μέρες ξεκούρασης και διασκέδασης στη Ρόδο.

Όσο αγαπάει ο Γιαννάκης τη Ρόδο, άλλο τόσο αγαπάει και η Ρόδος τον Γιαννάκη. Συναντά ζεστά χαμόγελα από τους κατοίκους και τυγχάνει αγαστής φιλοξενίας όπου και αν πάει. Και φυσικά δεν παραλείπει να φωτογραφηθεί με όποιον του το ζητήσει ή να υπογράψει αυτόγραφα, όντας τόσο προσιτός και καλοσυνάτος άνθρωπος.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει λάβει μέρος σε σεμινάριο στη Ρόδο, έχει αποδεχθεί πρόσκληση να προπονήσει τα κορίτσια του Διαγόρα κατά τη μεταβατική περίοδο, έχει ακόμη συμμετάσχει και σε λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών τιμήθηκε, μάλιστα, πέρσι από τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκο με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί.

Φέτος, περνάει τις διακοπές του παρέα με τον επίσης παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού (1970-1983) Ανδρέα Παπαντωνίου. Οι δυό τους εθεάθησαν σε εστιατόριο στο Χαράκι να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τοπικούς μεζέδες.