Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κάρπαθο για τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου

Ενόψει των κοινωνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού και για την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών συνήλθε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, απαρτιζόμενο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς (3 και 7/08/2018).

Στις συσκέψεις αυτές ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

*14 Αυγούστου 2018

-Παραμονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Μενετές . Τα αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν προορισμό τις Μενετές αλλά την Αρκάσα θα εκτρέπονται στην διακλάδωση Μενετών-Αεροδρόμιο (Σακελλάκη) και θα πηγαίνουν μέσω αεροδρομίου.

Τα αυτοκίνητα που έρχονται από Αρκάσα και δεν έχουν προορισμό τις Μενετές, αλλά τα Πηγάδια, θα εκτρέπονται στην διακλάδωση Σταματουλίτσας.

Όσοι είναι προσκυνητές με προορισμό τις Μενετές και ερχόμενοι από Πηγάδια θα σταθμεύουν στην στροφή του κοιμητηρίου Μενετών και στο parking του Μνημείου Μενετών.

Όσοι είναι προσκυνητές με προορισμό τις Μενετές και ερχόμενοι από Αρκάσα θα σταθμεύουν στη θέση Αγία Τριάδα.

Για τις μετακινήσεις των προσκυνητών, από το κοιμητήριο ΠΡΟΣ Εκκλησία Παναγίας και από Αγ. Τριάδα ΠΡΟΣ Εκκλησία Παναγίας καθώς

και το αντίθετο θα υπάρχει minibus το οποίο είναι πρωτοβουλία της Εκκλησ. Επιτροπής Μενετών.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες, για τις 14 Αυγούστου 2018 θα γίνονται από τις 5:00 μ. μ. έως 10:30 μ. μ. Οι ίδιες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν και για τις 15 Αυγούστου 2018 από 8: 00 π. μ. έως 4:00 μ. μ.

* 15 Αυγούστου

– Εορτασμός Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Απέρι. Όλα τα αυτοκίνητα τα οποία θα έρχονται από Πηγάδια θα εκτρέπονται προς τον Περιφερειακό ώστε να μην εισέρχονται στον οικισμό. Τα οχήματα τα οποία έχουν προορισμό τις Πυλές θα επιτρέπεται να κατευθύνονται προς τα εκεί μέσω παρακαμπτηρίου Βσσών.

Τα αυτοκίνητα με προσκυνητές από Βωλάδα, Σπόα, κλπ θα σταθμεύουν έως την στροφή Μητροπόλεως στην δεξιά πλευρά όπως κατέρχονται. Το ωράριο των ρυθμίσεων θα είναι από 8: 00 π. μ. έως 2: 00 μ. μ.

* 7 Σεπτεμβρίου 2018

 Εορτασμός εσπερινού στην Λαρνιώτισσα Πηγαδίων. Θα γίνει μονοδρόμηση του δρόμου από Αγία Κυριακή προς Λαρνιώτησα και έως οικία Βιτώρη. Από οικία Βιτώρη και προς Λαρνιώτησσα θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος.

Η στάθμευση θα γίνει δεξιά πλευρά του δρόμου όπως κατευθύνονται ( Αγία Κυριακή- Οικία Βιτώρη ). Το ωράριο των ρυθμίσεων είναι από 5: 30 μ. μ. έως 10 :30 μ. μ.