Για δική τους χρήση  είχαν τα δενδρύλλια

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν χθες δύο άνδρες ηλικίας 30 και 34 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν να κατέχουν δενδρύλλια κάνναβης, και ποσότητες ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο πέρασαν χθες την πόρτα της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκαν για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 30χρονος όσο και ο 34χρονος αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν ότι τα δενδρύλλια και τα ναρκωτικά τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για τους δύο άνδρες όλα ξεκίνησαν με την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους αστυνομικοί του Τμήματος Νότιας Ρόδου για δύο άτομα που διαθέτουν δενδρύλλια κάνναβης.

Έτσι στις 9 Αυγούστου 2018  βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον 34χρονο και παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έρευνα στο σπίτι του όπου και βρήκαν δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους 0,68 και 0,75 μ., δύο αποξεραμένα μετά από επεξεργασία δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους 0,32 και 0,21 μ., μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία λάμπα φθορίου τις οποίες χρησιμοποιούσε για την ανάπτυξη των φυτών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο και εν συνεχεία ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του 30χρονου όπου εντοπίστηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου και 0,16 μ. καθώς και μικροποσότητα κάνναβης βάρους 8 γραμμαρίων.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρους τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.