Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με  τον ποιητή Δημήτρη Μπρούχο

Τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο ποιητής και παλιός φίλος της Ρόδου, Δημήτρης Ι. Μπρούχος.

Η συνάντηση, που είχε ταυτόχρονα εθιμοτυπικό και φιλικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της επίσκεψης του ποιητή για 50ή χρονιά στο αγαπημένο του νησί, τη Ρόδο και στον ζωντανό ακόμα απόηχο της παρουσίασης του ορατορίου σε λιμπρέτο, ποίηση και μουσική του ίδιου, με θέμα: «Για μια φλεγόμενη ψυχή… Κωνσταντίνος ο Υδραίος, Άγιος Νεομάρτυς»,  που κορύφωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, ανήμερα της εορτής του πολιούχου.

Το έργο παρουσιάστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ροδίων, του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», και η εκδήλωση ετέλεσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

Το έργο παρουσίασαν ο δημοφιλής ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός και ο ίδιος ο δημιουργός του στην αφήγηση ενώ τις μονωδίες απέδωσαν η Μαίρη Δούτση και ο Φωκίων Μπαρμπόκας. Στο πιάνο συνόδευσε ο Γιώργος Ξανθόπουλος, που έκανε τις εναρμονίσεις . Ακόμα, συμμετείχαν η Χορωδία Νέων «Αρίων» και η Χορωδία Ενηλίκων «Ροδίων Εμμέλεια» των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία, υπό τη διεύθυνση της Ευανθίας Κρητικού. Στη φωτογραφία ο ποιητής Δημήτρης Ι. Μπρούχος επιδίδει με ιδιόχειρη αφιέρωση προς τον Δήμαρχο, το πρώτο αντίτυπο  της καλαίσθητης και ιδιαιτέρως επιμελημένης έκδοσης του έργου του, «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Νάνσυ Τρυποσκούφη.