Πίστωση 2,5 εκατομμυρίων για το παλιό νοσοκομείο

Την αποκατάσταση και ανάδειξη άλλων 15 ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για έργα  που εντάσσονται στη δεύτερη φάση της δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), με  απόφαση την οποία υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.

Ήδη στην πρώτη φάση του Προγράμματος, τον Ιούνιο, έχουν ενταχθεί 12 ανενεργά εμβληματικά δημοτικά κτίρια, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι, μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 56 εκατ. ευρώ.

Για τα νέα έργα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:
«Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και χρηματοδοτούμε παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αξιοποίηση σημαντικών ανενεργών δημοτικών κτιρίων, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση αστικών περιοχών. Σε συνεργασία με τους δήμους, προχωρούμε στην υλοποίηση νέων έργων που αναδεικνύουν και μετατρέπουν αναξιοποίητα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας».

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μεταξύ των έργων αυτών είναι το κτίριο του παλιού νοσοκομείου, για το οποίο θα διατεθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν τη νέα πτέρυγα, στην οποία θα στεγαστούν υπηρεσίες του δήμου.
Η εξέλιξη προκάλεσε την ικανοποίηση του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, που τόνισε τα εξής:
«Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας. Εντάχθηκε και χρηματοδοτείται με 2.500.000 Ευρώ η αποκατάσταση και ο εξοπλισμός της νέας τετραώροφης πτέρυγας του παλιού νοσοκομείου Ρόδου για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών μας, με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας κ. Χαρίτση.

Μετά τη Ροδιακή Έπαυλη και τη βίλα Ακάβη, ένα ακόμη εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης μετά από πολλά χρόνια αξιοποιείται. Η επιμονή μας και οι προσπάθειές μας δικαιώνονται. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες και τους συναδέλφους μου, για τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς να ετοιμάσουν τις μελέτες και τη διαδικασία υποβολής και έγκρισής τους. (Μέχρι σήμερα παλεύαμε με ίδιους πόρους την αποκατάσταση των όψεων και των 2 ορόφων)».