Κολοσσός: Μπράουνινγκ για το σερί, Κέμπτον για την εξαίρεση

Κολοσσός: Μπράουνινγκ για το σερί, Κέμπτον για την εξαίρεση

Κολοσσός: Μπράουνινγκ για το σερί, Κέμπτον για την εξαίρεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 118 ΦΟΡΕΣ

Οι επιλογές του παρελθόντος για τους «θαλασσί» αναφορικά με λευκούς Αμερικανούς

Οι λευκοί Αμερικανοί δεν είναι κάτι σύνηθες στον Κολοσσό H Hotels, ούτε το συναντάμε τακτικά στην υπόλοιπη Α1.

Στα προηγούμενα δώδεκα χρόνια παρουσίας των «θαλασσί» στην επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις των λευκών Αμερικανών όμως διακρίνεται μία αχνή παράδοση: στους κοντούς κάνουν καλύτερες επιλογές απ’ ό,τι στους ψηλούς.

Τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Κολοσσός δεν θα έχει έναν αλλά δύο λευκούς Αμερικανούς, έναν κοντό (Στίβι Μπράουνινγκ) κι έναν ψηλό (Τιμ Κέμπτον τζούνιορ). Ο πρώτος θα κληθεί να συνεχίσει την καλή παράδοση με τους ταλαντούχους λευκούς κοντούς εξ Αμερικής και ο δεύτερος να γίνει η εξαίρεση στη λίστα με τους ψηλούς που «πέρασαν και δεν ακούμπησαν».

Οι λευκοί Αμερικανοί του Κολοσσού

Τζον Έντουαρντς (2009-10)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε «δίδυμους πύργους» στη ρακέτα του Κολοσσού κι επέλεξε δίπλα στον Κώστα Χαρίση τον Αμερικανό σέντερ Τζον Έντουαρντς με ύψος 2.13μ. και θητεία στο ΝΒΑ.

Ο 28χρονος – τότε – Έντουαρντς πρόλαβε να παίξει σε μόλις τέσσερα ματς προτού αντικατασταθεί από τον Ντέιβιντ Μοντς, με τρεις πόντους και 1.2 ριμπάουντ μέσο όρο, σε σχεδόν δέκα λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Τζάρεντ Τζόρνταν (2010-11)

Αν δεν ήταν το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Ηλυσιακό στο Βενετόκλειο και η ήττα με 49-58, η χρονιά 2010-11 θα ήταν από τις καλύτερες της δεκαετίας για την ομάδα της Ρόδου και «μερίδιο ευθύνης» φέρει ο ύψους 1.88μ. Αμερικανός πόιντ γκαρντ, Τζάρεντ Τζόρνταν.

Με το προσωνύμιο «Ο Μάγος» (The Magician) από τα χρόνια του στο κολλέγιο του Μάριστ, ο Τζόρνταν αναδείχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων πασέρ που φόρεσαν τη θαλασσί φανέλα. Σε 27 αγώνες (25 κανονικής περιόδου και 2 πλέι οφ) ο – τότε – 26χρονος άσσος είχε 6.3 πόντους και (κυρίως) 5.5 ασίστ, παίζοντας κάτι περισσότερο από 27 λεπτά κάθε φορά.

Στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2011, ο Τζόρνταν μοίρασε 11 ασίστ που μέχρι τώρα αποτελούν ξεχωριστή επίδοση.

Τσαντ Προύιτ (2013-14)

Σύντομο ήταν το πέρασμα ενός ακόμη ψηλού λευκού Αμερικανού από τον Κολοσσό. Την αρκετά δύσκολη χρονιά 2013-14, ο Τσαντ Προύιτ αφ’ ενός δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στα εφτά ματς που πρόλαβε ν’ αγωνιστεί, αφ’ ετέρου τραυματίστηκε κιόλας αναγκάζοντας τους ανθρώπους της ομάδας να προβούν σε αντικατάστασή του.

Ο γεννημένος το 1980 πάουερ φόργουορντ σημείωσε 20 πόντους σε εφτά παιχνίδια, πήρε δέκα ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, αγωνιζόμενος σχεδόν 13 λεπτά μέσο όρο.

Τι Τζέι Μπρέι (2017-18)

Τα δείγματα γραφής του Τι Τζέι Μπρέι είναι πολύ πιο πρόσφατα και καλύτερα αποτυπωμένα στη μνήμη των φιλάθλων καθώς ο αξιόλογος Αμερικανός γκαρντ έκανε πολύ καλή χρονιά πέρσι με τη φανέλα του Κολοσσού.

Σε 27 αγώνες (25 κανονικής περιόδου και 2 πλέι οφ), πέτυχε 327 πόντους (12.1 μέσο όρο), με 47% στα δίποντα και 35% στα τρίποντα, «κατέβασε» 91 ριμπάουντ (3.4) και μοίρασε 93 ασίστ (3.5) ενώ έκανε 30 κλεψίματα (1.1) και 55 λάθη (2) σε περίπου 29 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Κορυφαία εμφάνιση στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα με 24 πόντους (4/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα, 4 κερδισμένα φάουλ και 0(!) λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!