Θα επανεκδοθεί το ένταλμα για το χρέος στην Περιφέρεια

Θα επανεκδοθεί το ένταλμα για το χρέος στην Περιφέρεια

Θα επανεκδοθεί το ένταλμα για το χρέος στην Περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 434 ΦΟΡΕΣ

Επίθεση του Σ. Στάγκα στον διευθυντή της ΔΕΥΑΡ Μ. Διακομανώλη

Την απόφαση να επανεκδοθεί το ένταλμα για τον έναν από τους δύο λογαριασμούς που οφείλει προς την Περιφέρεια, για τη χρήση του νερού από το φράγμα, έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξόφληση της οφειλής που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, για την οποία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε να προχωρήσει με ένδικα μέσα.

Όπως είχε γράψει η «Ροδιακή», μετά τη γνωστοποίηση της παραπάνω απόφασης διά στόματος του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, την περασμένη Παρασκευή, χθες επρόκειτο να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ και να πάρει απόφαση για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να μην φθάσουν εκεί τα πράγματα.

Χθες, λοιπόν, συνήλθε το Δ.Σ. και αποφασίστηκε, ομόφωνα, η επανέκδοση του εντάλματος για τον έναν από τους δύο λογαριασμούς, ύψους περίπου 360 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, από τη στιγμή που θα αποπληρωθεί το αρχικό ένταλμα, ο άλλος λογαριασμός μπορεί να πληρωθεί άμεσα.

Εν τω μεταξύ, όπως λένε οι πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρου Μανωλάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει μία συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης με τον ίδιο.

Αντικείμενό της, σύμφωνα με το αίτημα της ΔΕΥΑΡ, είναι να επιλυθεί το θέμα με τη διαφορά των ποσών που χρεώνεται η Επιχείρηση για το χλώριο, καθώς εκείνο που ζητάει είναι να πληρώνει ό,τι ακριβώς και η Περιφέρεια στην Εταιρία «ΑΚΤΩΡ».

Σημειώνεται ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση, παρών ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, κ. Μανώλης Διακομανώλης ο οποίος και είχε κάνει παρατηρήσεις σχετικά με το ένταλμα. Όπως έγινε γνωστό, το Δ.Σ. έκρινε ότι οι υπηρεσιακοί είναι απόλυτα καλυμμένοι με τις παρατηρήσεις της Επιτροπής παρακολούθησης της π.σ. η οποία είναι η πλέον αρμόδια και έχει ελέγξει και έχει υπογράψει το ένταλμα.

Ο Σ. Στάγκας
Ωστόσο, χθες, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ανακοίνωση σε καυστικό ύφος εξέδωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και σύμβουλος επί τεχνικών θεμάτων της Περιφέρειας, κ. Στέργος Στάγκας.

Αναφέρει, συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του, η οποία έχει τίτλο: «Ποιος τελικά κυβερνά τη ΔΕΥΑΡ και με ποια κριτήρια;».

«Πρωτοφανείς καταστάσεις διάλυσης στη ΔΕΥΑΡ. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο μιας εταιρίας, που ευθύνεται για την υδροδότηση του νησιού, να δίνουν εντολή και ο διευθυντής της εταιρίας να αδιαφορεί, να αρνείται να την εκτελέσει και να σηκώνει δική του παντιέρα. Ο Πρόεδρος να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΡ να τον αδειάζει και να τον υποβαθμίζει. Δεν έχουν προηγούμενο αυτές οι καταστάσεις.

Παρευρέθηκα σήμερα (σ.σ. χθες) στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ‘’Συζήτηση και λήψη απόφασης για το χρηματικό ένταλμα της ΔΕΥΑΡ προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου’’ . Φεύγω με μεγαλύτερη αγωνία από αυτή με την οποία πήγα για το μέλλον της υδροδότησης του νησιού, μετά από τα απίθανα που διαδραματίστηκαν εκεί.

Παραβιάζοντας κάθε κανόνα διοικητικής λειτουργίας, ο Διευθυντής της εταιρίας παραμένει στο απυρόβλητο χωρίς να υπάρχει κανένας να τον ελέγξει και να τον επαναφέρει ‘’στον ίσιο δρόμο ‘’. Έχει μετατρέψει τη ΔΕΥΑΡ σε τσιφλίκι του, την ώρα που το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Πρωτοφανείς καταστάσεις που το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι επιπλέον προβλήματα στο μέλλον του νησιού της Ρόδου. Κάποιοι παίζουν σε βάρος του νησιού, της κοινωνίας και των επισκεπτών του, χωρίς ίχνος συναίσθησης και ευθύνης.
Ποιος τελικά κυβερνά τη ΔΕΥΑΡ και με ποια κριτήρια;;;».

Ο κ. Α. Μανωλάκης
Κληθείς ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης να σχολιάσει τα όσα αναφέρει ο κ. Στάγκας, είπε ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ είναι αυτό που ρυθμίζει τη λειτουργία της Επιχείρησης και αποφασίζει για την πορεία της. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε υπηρεσιακούς να κάνουν παρατηρήσεις ή ακόμα και να μην υπογράψουν και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δεν είναι πάνω από το νόμους.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου