Στην ανακρίτρια 71χρονη για εκχέρσωση και παράνομη δόμηση

Στην ανακρίτρια 71χρονη για εκχέρσωση και παράνομη δόμηση

Στην ανακρίτρια 71χρονη για εκχέρσωση και παράνομη δόμηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1004 ΦΟΡΕΣ

Αρνήθηκε όσα της καταλογίζονται και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους

Για εκχέρσωση και παράνομη δόμηση σε δάσος κατηγορείται 71χρονη από χωριό της Ρόδου, η οποία απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ρόδου!

Η 71χρονη συνοδευόμενη από τον συνήγορό της κ. Στέλιο Κιουρτζή αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 71χρονη φέρεται το 2015 και το 2016 να εκχέρσωσε δασική περιοχή και να περιέφραξε με συρματόπλεγμα και σιδερένιους πασσάλους 191 τ.μ. και εμβαδού 2002 τ.μ. που αποτελεί δημόσιο δάσος. Η ίδια κατηγορείται επίσης ότι το 2015 κατασκεύασε σε αυτό κτίσμα 63 τ.μ. και το 2016 ένα άλλο 15 τ.μ. δηλαδή συνολικά 78 τ.μ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν σε βάρος της ποινικές διώξεις για τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατασκευής, της εκτέλεσης εργασιών δόμησης χωρίς οικοδομική άδεια σε δάση, της ανέγερσης κτίσματος εντός δασικής έκτασης, της παράνομης εκχέρσωσης δασικής έκτασης, της ενέργειας επί εκχερσωθείσας παράνομα έκτασης πράξεων διακατοχής και της αυτογνώμονης κατάληψης δημοσίου κτήματος.
Για όλες αυτές τις κατηγορίες χθες η 71χρονη κλήθηκε από την ανακρίτρια Ρόδου να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 71χρονη είπε πως το συγκεκριμένο ακίνητο περιήλθε στην οικογένειά της το 1880 όταν ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί ως βοσκότοπο ο παππούς της, ο οποίος μάλιστα είχε κατασκευάσει και ένα μικρό κτίσμα, το οποίο είχε ως αποθήκη τροφίμων των ζώων και ως στάβλο.

Το ακίνητο αυτό μεταβιβάστηκε το 1940 στον πατέρα της, ο οποίος συνέχισε τη χρήση του χωρίς ουδέποτε να αμφισβητηθεί από τον οποιονδήποτε η κατοχή του. Εν συνεχεία το 1967 το ακίνητο μεταβιβάστηκε στην 71χρονη, η οποία και συνέχισε τη χρήση του αν και από την εποχή του πατέρα της, το κτίσμα που είχε φτιάξει ο παππούς της, δεν ήταν σε καλή κατάσταση, είχε γκρεμιστεί.

Η ίδια αναφέρθηκε στα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει από το 2005 έως και σήμερα και τα οποία την ανάγκασαν να οικοδομήσει ένα νέο σπίτι επάνω στα ερείπια του παλιού κτίσματος μέσα στο ακίνητο που είχε κληροδοτήσει από τον παππού και τον πατέρα της.
Το σπίτι αυτό το κατασκεύασε το 2013, έχοντας πάντα στο μυαλό της ότι το εν λόγω τμήμα ανήκει στην κυριότητά της αποκλειστικά.

Η 71χρονη ξεκαθάρισε επίσης πως μέσα στο ακίνητο υπήρχαν μόνο πέτρες και δύο πεύκα, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα, και πως ουδέποτε εκχέρσωσε με οποιοδήποτε τρόπο δέντρα, φυτά και γενικά τμήμα του ακινήτου.

Τέλος επεσήμανε πως όλα αυτά τα χρόνια πίστευε ότι το ακίνητο είναι δικό της, ανήκει στην ιδιοκτησία της και μόλις τον Απρίλιο του 2018, όταν της κοινοποιήθηκε κλήτευση προηγούμενης ακρόασης, διαπίστωσε ότι το ακίνητό της δεν ανήκει σε εκείνην, αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο. Τότε έλαβε γνώση για τη νομική κατάσταση του ακινήτου της και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η 71χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του