Το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» στο Καστελλόριζο

Το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» στο Καστελλόριζο

Το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» στο Καστελλόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 111 ΦΟΡΕΣ

Συνδιοργανώτρια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» στο Καστελλόριζο, με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τον Σύνδεσμο Αναβίωσης Καστελλορίζου, Σύδνεϋ και Les Ecrans des Mondes. Το Φεστιβάλ, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & του Δήμου Μεγίστης.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 με διάφορα δρώμενα και θα συνεχιστεί με προβολές έως και την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου που θα είναι και η τελετή λήξης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» είναι ένας νέος θεσμός που καθιερώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στο ακριτικό Καστελλόριζο, με στόχο να αποτελέσει τόπο συνάντησης Ελλήνων και ξένων δημιουργών ντοκιμαντέρ όχι μόνο για να προβάλλουν το έργο τους, αλλά και για μια γόνιμη ανταλλαγή ιδεών / προτάσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων δημιουργών ντοκιμαντέρ, με στόχο νέες συνεργασίες και διεθνείς συμπαραγωγές.

Το Φεστιβάλ στοχεύει να ταξιδέψει στην Αυστραλία και την Αμερική όπου σήμερα ζει μια μεγάλη και δραστήρια κοινότητα Καστελλοριζιών. Το Φεστιβάλ διαγωνιστικού χαρακτήρα απονέμει 4 Βραβεία καλύτερου ντοκιμαντέρ, ενώ είναι παράλληλα πλαισιωμένο από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες με παραδοσιακά μουσικά σχήματα, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια κινηματογράφου και άλλα.

Η χρησιμότητα του Φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική κοινωνία και στους θερινούς επισκέπτες του νησιού. Το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» στοχεύει το Καστελλόριζο να αποτελέσει τόπο συνάντησης σημαντικών δημιουργών ντοκιμαντέρ αλλά και την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Καστελλορίζου και Αντιφύλλου (Κας).

Σε κομβικό σημείο ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, το Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει έναυσμα για νέους και έμπειρους δημιουργούς ντοκιμαντέρ προσελκύοντας

ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων και του κινηματογράφου κάθε χρόνο στο ακριτικό Καστελλόριζο. Το όραμα του Φεστιβάλ συνοψίζεται στη φράση «να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!»

Έχει αποσπάσει τα εξής Βραβεία:

- Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

- Καλύτερου Κοινωνικού-πολιτικού Ντοκιμαντέρ

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο όπως Ιαπωνία, Παλαιστίνη, Γαλλία, Σερβία, Γερμανία, Τουρκία, Αυστρία, Λίβανο, Ελλάδα, Αιθιοπία, Ισπανία.

Διαβάστε ακόμη

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης

Δ. Νατσιός: Το Καστελλόριζο είναι οι Θερμοπύλες του Αιγαίου