Διαγόρας: «Να διορθώσετε την αδικία…»

Την έντονη διαμαρτυρία του προς την Ελληνική Ομοσποδία Ποδηλασίας, εξέφρασε το τμήμα ποδηλασίας του Διαγόρα, καθώς μετά την ανακοίνωση των ονομάτων της εθνικής ομάδας κορασίδων, δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα το όνομα της Παναγιώτας Μπέντα, η οποία από το 2012 αναδεικνύεται νικήτρια σ’ όλα τα πρωταθλήματα, στα οποία παίρνει μέρος, ενώ φέτος στους δύο αγώνες από τους τρεις που έλαβε μέρος, πραγματοποίησε πανελλήνια ρεκόρ.

Με την επιστολή-διαμαρτυρία του αυτή, ζητά την αποκατάσταση της αδικίας, σσυμπεριλαμβάνοντας έστω και τώρα την αθλήτριά του στο γκρουπ της Ελληνικής αποστολής.

Η διαμαρτυρία αναλυτικά:

«Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε και μάλιστα τυχαία, ότι συγκροτήθηκαν οι Εθνικές Ομάδες ποδηλασίας Δρόμου, που θα συμμετάσχουν στους Βαλκανικούς Αγώνες κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων, που θα πραγματοποιηθούν στη FYROM στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018.

Σαν σωματείο, ιστορικό και με πλούσια παράδοση στο άθλημα της ποδηλασίας διαμαρτυρόμαστε προς εσάς και γενικότερα, τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, καθώς, αν και ζητήσαμε, με επίσημο έγγραφο (δύο φορές, με αριθμ. Πρωτ. 1083/27-07-2018) να μάθουμε τα κριτήρια επιλογής των αθλητών-αθλητριών, ουδέποτε πήραμε μια απάντηση.

Έστω και τώρα, πάλι επιθυμούμε να μάθουμε πώς ακριβώς έγινε η επιλογή, αφού αναβλήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Το άμεσο ενδιαφέρον μας, έχει να κάνει με την αθλήτριά μας Παναγιώτα Μπέντα (γεν. το 2003).
Σαν αθλήτρια των κατηγοριών από μίνι μικρά έως και παγκορασίδα κέρδισε τους Πανελλήνιους Αγώνες Νεολαίας της ΕΟΠ το 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016.

Το 2017 δεν πραγματοποιήθηκαν.

Το 2018, σαν κορασίδα (πρώτη χρονιά), στην πίστα κέρδισε και τα τρία αγωνίσματα, στα οποία συμμετείχε, κάνοντας στα δύο από αυτά τρία συνολικά πανελλήνια ρεκόρ!

Κύριε Πρόεδρε,
Από πληροφορίες του «πεζοδρομίου», μάθαμε ότι έγινε κλήρωση για την επιλογή των αθλητών!
Αν αυτές αληθεύουν, πώς ακριβώς έγινε; Με ποιους παρόντες; Από ποιους;  

Στη διαδικασία συμμετείχαν ισάξιοι αθλητές;

Κύριε Πρόεδρε,
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα, νιώθοντας άγνοια και αδικία, είναι τι θα πούμε σε ένα 15χρονο κορίτσι που προέρχεται από ποδηλατική οικογένεια και από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με την ποδηλασία, προκαλώντας την έκπληξη σε αρκετούς ειδικούς για το δικό της ταλέντο.

Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζετε αρκετά καλά, το πόσο ευαίσθητες ηλικίες αποτελούν την κατηγορία των Κορασίδων σε όλα τα αθλήματα και θα σας παρακαλούσαμε, έστω και τούτη τη στιγμή, να διορθώσετε αυτή την αδικία και με τις δικές σας ενέργειες, να μπορέσει η Παναγιώτα Μπέντα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες.

Υ.Σ. Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο που δύο φορές σας αποστείλαμε και για το οποίο, δεν πήραμε ποτέ καμία απάντηση από την Ομοσπονδία