Μ. Κόνσολας: Άθλια κυβερνητική προπαγάνδα

Την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα και τη θεατρική παράσταση που στήθηκε για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών από τους Τούρκους καταγγέλει ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει τα εξής:
«Δύο μέρες μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

1ον: Η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα και η θεατρική παράσταση που στήθηκε για το θέμα της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών με πρωταγωνιστές τους κ.κ.Τσίπρα, Καμμένο, Κατρούγκαλο, είναι μια κίνηση απελπισίας μιας απελπισμένης κυβέρνησης.

2ον: Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν συνδέεται με τις «ενέργειες» του κ. Τσίπρα, αλλά με τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τουρκία και την πίεση που της ασκείται από τις ΗΠΑ.

3ον: Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στρατηγική της έντασης, το βλέπουμε με τα τουρκικά αλιευτικά που κινούνται, βάσει σχεδίου, στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου αλλά και στα Δωδεκάνησα.
 Οι διεκδικήσεις και η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ θα κλιμακωθούν.

4ον: Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και αξιωματούχων της κυβέρνησης για νίκη της δικαιοσύνης στην Τουρκία, είναι, τουλάχιστον, ατυχείς.

Αποδεικνύει την ελαφρότητα με την οποία ασκούν εξωτερική πολιτική.
Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν σαφείς ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της τουρκικής Δικαιοσύνης σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η παράνομη κράτηση στην Τουρκία Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών.
Με αυτές τις δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας, απλά «ξεπλένει» τον τρόπο λειτουργίας της τουρκικής Δικαιοσύνης που κρατούσε παρανόμως και χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, για πέντε και πλέον μήνες, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Αυτά για αρχή...

Κάποια στιγμή, επίσης, θα πρέπει να ενημερωθούμε για τις ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».