Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης, που συνεδρίασε χθες, το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019.

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, μέχρι το Νοέμβριο θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το νέο οικονομικό έτος.
Αυτό σημαίνει ότι η κατάρτισή τους έχει ήδη ξεκινήσει, αρχής γενομένης από το Τεχνικό Πρόγραμμα. Χθες, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το Τ.Π., υπό την Προεδρία του Δημάρχου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος έχει και την ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Το ύψος του νέου Τ.Π. του Δήμου αγγίζει τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ περίπου. Ειδικότερα, το γενικό Σύνολο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών φθάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ για συνεχιζόμενα έργα και άλλα 5,5 εκατ. ευρώ είναι για τα νέα έργα.
Όσον αφορά στο Τ.Π. της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, το οποίο ως γνωστόν είναι ξεχωριστό,  αυτό αγγίζει τα δέκα εκατ. ευρώ. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται, βέβαια, και τα χρηματοδοτούμενα έργα της επισκευής του κτιρίου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου της Ροδιακής Έπαυλης, η επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ειδικό πρόγραμμα και από ίδιους πόρους. Συνολικά, λοιπόν, το νέο Τ.Π. του Δήμου και της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης ανέρχεται γύρω στα 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, στη χθεσινή Επιτροπή Διαβούλευσης, παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο οποίος έκανε μία ενημέρωση σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού το Νοέμβριο.

Καταρχήν, θα συνέλθει η Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει το νέο προϋπολογισμό, ακολούθως η εκτελεστική επιτροπή και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα περιμένουν τυχόν παρατηρήσεις από το Παρατηρητήριο.
Εφόσον δεν υπάρξει κάποια σημαντική παρατήρηση, πρώτα θα έρθει για ψήφιση στο δ.σ. το Τ.Π. και μετά ο προϋπολογισμός.